Izvještaji, Vijesti

Protiv Sloge za odlazak u plej-of

Posljednja utakmica na „balonu“ NLB ABA2 lige je i najbitnija – Sutjeska sjutra (18) protiv Sloge igra direktan meč za odlazak na završni turnir.

Ekipa je na skoru od sedam pobjeda i pet poraza, dok je rival na 6-6, pa je računica jasna – ko pobijedi ide u plej-of koji se od 12. do 16. aprila održava u Domžalama.

Momci znaju da ih samo pobjeda vodi u Sloveniju, pa će i na ovom, kao i na svakom meču od početka sezone dati sve od sebe da dođu do pobjede. I ovu utakmicu će preskočiti Miloš Koprivica, koji se povrijedio protiv Zlatibora.

„Znamo kakva je situacija i kako smo došli na ovaj ‘balon’. Maltene smo na svaki dolazili oslabljeni. U ovom posljednjem smo i u najlošijoj situaciji, a onda nam se na meču sa Zlatiborom desilo ovo sa Koprivicom. Bićemo oslabljeni, ali smo svjesni šta smo sve do ovog ‘balona’ uradili. Uložen je veliki trud, momci su, noseći se sa svim problemima, dali sve od sebe da bi došli do što boljeg rezultata“, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Momci su motivisani, ekipa je spremna da od prvog do posljednjeg minuta pruži maksimum.

„Sigurno je da ćemo ući maksimalno motivisani. Svjesni smo situacije da nas pobjeda vodi među osam najboljih. Mislim da smo to po prikazanoj igri do sada i zaslužili. Nadam se da će glave biti mirne, spremne i da će ekipa energetski odgovoriti, kao protiv Krke, kada smo jako krenuli u odbrani. To je recept – da odigramo jaku, čvrstu odbranu svih 40 minuta. Čitava sezona u ABA2 ligi staje u tih 40 minuta. Nadamo se povoljnom rezultatu i prolasku“, poručio je Vujačić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ