Izvještaji, Vijesti

Odbranom do pobjede u derbiju

Poslije “balona” NLB ABA2 lige, Sutjeska će do kraja godine odigrati dvije utakmice u domaćem prvenstvu, a prva je sjutra (19) u “Bemax areni” protiv Podgorice.

Ekipa je u crnogorskoj ligi maksimalna, a u ponedjeljak je, u 4. kolu, očekuje najteži meč i derbi protiv jednog od konkurenata za visok plasman. Podgorica je, poput Sutjeske, pobijedila sve utakmice u domaćem prvenstvu, dok je na prethodnom “balonu” u Širokom Brijegu savladala Vojvodinu, a izgubila od MZT-a.

“Utakmica s Podgoricom dolazi u nezgodnom trenutku, poslije „balona“ NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu, gdje smo se energetski potrošili. U nekom smo ritmu od jednog treninga dnevno, u Danilovgradu, jer je sala Sportskog centra zauzeta. To sigurno nije dovoljno, jer treba puno da se radi na taktičkim stvarima. I dalje smo bez prvog plejmejkera. Podgorica je u ovom momentu favorit – igraju jako dobro u oba takmičenja, fizički jako, na mali broj poena. Imaju odlične bekove, dobro skaču i u napadu i u odbrani”, rekao je u najavi meča trener Miloš Minić.

Sutjeska je ove sezone savladala Podgoricu na startu NLB ABA2 lige, kada je bilo 98:91. U odnosu na tu utakmicu, Podgorica je jača za Brendona Slaja.

“U odnosu na našu prvu utakmicu u Subotici doveli su igrača na poziciji jedan, Slaja, koji ih je preporodio. Sa njim su dobili puno u napadu. Takođe, dobro su vođena ekipa. Trener Radović radi izvanredan posao. Idemo da odigramo što bolju utakmicu. Daćemo sve od sebe i, ako se ukaže prilika, pokušati da pobijedimo”, poručio je Minić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ