Izvještaji, Vijesti

Vrijeme je za derbi

Vrijeme je za derbi – Sutjeska sjutra (20:30) u Nikšiću dočekuje Podgoricu u meču devetog kola Prve crnogorske košarkaške lige.

Nakon sedam odigranih utakmica  obje ekipe su zabilježile po šest pobjeda i poraz, pa je jasno da će se, nakon sjutrašnjeg duela, jedan od timova osamostaliti na vrhu tabele i u dobrom raspoloženju dočekati naredni “balon” ABA2 lige na Zlatiboru, koji počinje 19. decembra.

Meč sa Podgoricom dolazi nakon sigurne, rutinske pobjede nad Primorjem u Herceg Novom. Ekipa je u nedjelju odigrala dobro prvo poluvrijeme, u nastavku je došlo do malog pada, ali pobjeda nijednog trenutka nije bila ugrožena. Sa druge strane Podgorica je vezala pet pobjeda u svim takmičenjima, a u prethodnom kolu domaćeg šampionata je na domaćem terenu savladala Milenijum.

“Protiv Podgorice će momci dati sve od sebe. U prethodnom kolu smo zabilježili pobjedu, sa više samopouzdanja ulazimo u meč, koji je uvertira pred utakmice na ‘balonu’. Da vidimo kako će momci odraditi tih 40 minuta. Nadamo se da će sve funkcionisati kako treba i da će biti još bolji nego u prethodnom meču”, rekao je u najavi utakmice trener Darko Vujačić.

Sutjeska je ove sezone već jednom savladala Podgoricu – bilo je to na startu ABA2 lige, kada je ekipa slavila na Zlatiboru 64:61.

“Na toj utakmici na Zlatiboru nismo bili ekipa koja je prije toga bila u zavidnoj formi. Ta utakmica ništa nije pokazala. Poslije toga su se dogodile poznate stvari, dosta nas je to poremetilo – znamo kako smo trenirali i funkcionisali. To su činjenice sa kojima se nosimo. Ne tražimo alibi ni pred jednu utakmicu, pa tako ni pred ovu”, poručio je Vujačić.

FOTO: Dragana Stjepanović