Izvještaji, Vijesti

Veders: Saigrači su nevjerovatni, protiv Milenijuma idemo na pobjedu

Nakon “balona” NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu, te ovjerenog plasmana na završni turnir, pred Sutjeskom su obaveze u domaćem prvenstvu.

Ekipa sjutra (19:30) u 18. kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuje Milenijum i eventualnom pobjedom bi obezbijedila plasman u ABA2 ligu naredne godine, što je i bio cilj uoči početka sezone.

Majkl Veders očekuje da ekipa na teren izađe sa dobrom energijom, da odigra, prije svega jaku odbranu, koja bi omogućila što više lakih poena u napadu.

“Očekujem da na teren izađemo sa dobrom energijom. Potrebno je da odigramo agresivno u odbrani, kako bismo iz dobre defanzive došli do lakih poena poslije kontri. Tako ćemo lakše doći do cilja, a to je pobjeda u ovom meču”, rekao je u najavi sjutrašnje utakmice Veders.

Vedersu je Sutjeska prvi klub van SAD. Period adaptacije je prošao, Majkl je zadovoljan kako su ga saigrači prihvatili, a dopada mu se i naš grad.

“Saigrači su nevjerovatni, svi su prijateljski raspoloženi. Odličan je ambijent. Grad mi se sviđa, lijepo je okruženje, ali je ponekad hladno”, kazao je Veders.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ