Izvještaji, Vijesti

Sutjeska se u Širokom Brijegu bori za plej-of NLB ABA2 lige

Sutjeska je u četvrtak, u najvažnijoj utakmici u sezoni, savladala Podgoricu (87:82), vezala 12. pobjedu u crnogorskom šampionatu, učvrstila se na prvom mjestu sa skorom 15-1 i napravila krupan korak ka plasmanu u NLB ABA2 ligu naredne sezone.

Momci su protiv Podgorice odigrali odličan meč, pokazali karakter, odnos i kvalitet, pa zasluženo drže prvo mjesto na tabeli.

Ali, utakmica sa Podgoricom je iza nas, a ono što slijedi su obaveze u NLB ABA2 ligi – posljednji „balon“ počinje u ponedjeljak u Širokom Brijegu, a rivali će nam biti Helios (18. 3. u 18h), Šibenka (20. 3. u 21h) i Borac iz Banjaluke (22. 3. u 21h). Sutjeska, uz još tri ekipe, ima skor 4-6, Borac je na 5-5, pa će se u „Pecari“ rješavati pitanje putnika u plej-of.

„Prva utakmica je protiv Heliosa, koji je izuzetno dobar i neugodan protivnik – spoj iskustva i mladosti. Glavnu riječ vodi Mahkovic, koji je godinama jedan od najboljih igrača lige. Tu je talentovani Mirtič, a pojačali su ih i inostrani igrači – Đite i Bernard. Očekuje nas izuzetno težak i neizvjestan meč, posebno zbog činjenice da smo i mi i oni na istom skoru i da pobjednik ima velike šanse da prođe u plej-of“, rekao je trener naše ekipe Miloš Minić.

Ekipa ne putuje u kompletnom sastavu.

„Imamo određenih kadrovskih problema. Na put smo krenuli sa 11 igrača – nedostaju nam Tomašević, Bojić, Vojinović i Jović. U skraćenom smo rosteru – za pet dana igramo tri bitne i teške utakmice, što predstavlja ogroman problem da za tako kratko vrijeme oporavimo igrače, posebno one koji su nosioci igre. Naša je obaveza da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za koliko će to da bude dovoljno. Daćemo sve od sebe da pokušamo da pobijedimo“, poručio je Minić.

Jedan od igrača koji je obilježio posljednju utakmicu sa Podgoricom je Radosav Spasojević. Odigrao je odličan meč, ubacio 32 poena, od toga sedam trojki, pa u dobrom ritmu dočekuje predstojeće mečeve.

„Znajući Helios od ranijih godina, to je jako dobra ekipa, predvođena Mahkovicem. To će biti možda i najteža utakmica koja nas čeka na ‘balonu’. Nadam se da možemo da pobijedimo, jer smo u dobrom ritmu. Naravno, lišeni smo usluga Vojinovića, Tomaševića, Bojića i Jovića. I to je problem za nas, ali vjerujem da možemo da dođemo do dvije pobjede koje bi nas odvele u plej-of“, poručio je Spasojević.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ