Izvještaji, Vijesti

Sutjeska protiv Gorice otvara treći “balon” na Zlatiboru

Nakon odličnog izdanja u derbiju domaćeg šampionata i pobjede nad Podgoricom, pred košarkaškim klubom Sutjeska je novi izazov – treći „balon“ NLB ABA2 lige na Zlatiboru.

Sutjeska je u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja zabilježila četiri pobjede, ima i jedan poraz, a sezonu je upravo otvorila na Zlatiboru, gdje je održan i prvi „balon“. Ekipa je tada pobijedila Podgoricu i TFT, sjajno počela sezonu u regionalnom takmičenju i sigurno da je želja svih u klubu i navijača da se takav učinak ponovi i ove sedmice.

Ipak, neće biti lako. Protivnici su Gorica i Borac iz Banjaluke, a prvi rival je ekipa iz Hrvatske (sjutra u 21 čas). Gorica je bez pobjede u regionalnom takmičenju, dok je u hrvatskoj Premijer ligi na posljednjem mjestu sa dva trijumfa i deset poraza.

“Protiv Gorice moramo biti maksimalno motivisani. Već nekoliko dana se spremamo za ovaj meč. Ne smije da nas zavara to što je ekipa bez pobjede. Imaju određeni kvalitet. Ne smijemo lagano ući u meč, moramo pružiti svoj maksimum kako bismo došli do povoljnog rezultata. Momci su svjesni toga i nadam se da ćemo sjutra biti prava ekipa i da će momci ostaviti srce na parketu”, kazao je  trener Darko Vujačić uoči večerašnjeg treninga.

Sutjeska je na Zlatiboru oslabljena – Bogdan Bojić se povrijedio protiv Podgorice i jedno vrijeme će biti van terena, u Nikšiću je ostao i Ognjen Gutović, dok je sa ekipom otputovao Zdravko Bošković, ali će i on propustiti predstojeće dvije utakmice. Dakle, devet košarkaša je u rosteru ove sedmice.

“Mislili smo da ćemo na ovom ‘balonu’ biti u najboljoj formi i da ćemo biti kompletni. Bojić će zbog povrede ramena mjesec dana biti van terena, Bošković je posljednje dvije-tri utakmice takođe bio van terena, ni on neće igrati. Opet se susrećemo sa tim problemima. Borimo se, ali šta je – tu je”, rekao je Vujačić.

Mašan Vrbica poručuje da će ekipa pokušati da od starta nametne svoju igru i dođe do pobjede koja bi nas ostavila u vrhu tabele.

“Gorica je nezgodna ekipa, kojoj su bila povrijeđena dva-tri bitna igrača. Na ovaj “balon” dolaze spremniji. Pokušaće da nas iznenade, ali mi moramo da nametnemo našu igru, naš ritam i da pobijedimo što je najbitnije”, jasan je Vrbica.

FOTO: KSCG