Izvještaji, Vijesti

Zahtjevan meč sa Dečićem, idemo ka našem cilju

Počinje drugi krug domaćeg šampionata, a Sutjeska sjutra (19) dočekuje Dečić.

Prvi dio sezone, uz određene probleme koji su pratili ekipu, odrađen je besprekorno. Bilans od devet pobjeda I jednog poraza lansirao je Sutjesku na prvo mjesto odakle, logično je, naš tim neće i ne treba da odstupi.

A već na startu drugog kruga u Nikšić dolazi Dečić, koji je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario polovičan učinak. U prvom međusobnom meču ove sezone Sutjeska je slavila 84:75. Bila je to teška utakmica, koju su naši momci tek u finišu uspjeli da prelome i ostvare trijumf.

Uoči ovog susreta ekipa ima kadrovskih problema – prehlade i povrede i dalje kroje roster.

“Imamo par igrača koji se vraćaju iz povreda, nisu još ušli u kontakt igru. Iz dana u dan javljaju nam se zdravstveni problemi, ali se nadam da ćemo se do utakmice skupiti. Nismo u najboljoj formi, momci koji su se priključili nisu u takmičarskom ritmu. Treba nam vremena da se vratimo na ono staro” rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Utakmica sa Dečićem je posljednja koju će Sutjeska odigrati do početka novog “balona” NLB ABA2 lige, koji 23. januara počinje u Banjaluci.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica. Dečić je u prvom dijelu pokazao da se radi o ekipi koja ima par individualaca, iskusnih igrača. Moramo dobro da se pripremimo. Momci su svjesni da ne smijemo da prospemo ono što smo izgradili. Svaki naredni meč je bitan, kako bismo potvrdili ovo što smo uradili u prvom dijelu sezone. Idemo ka našem cilju, a to su prva dva mjesta. Nadam se da će momci odraditi to što treba kako bismo došli do pobjede”, poručio je Vujačić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ