Izvještaji, Vijesti

Spremni smo na svaki izazov

Nakon prvog dijela Prve crnogorske košarkaške lige Sutjeska je lider sa 11 pobjeda i jednim porazom.

Ekipa je dobro odradila polovinu takmičenja, a sjutra (17) protiv Ibra u Rožajama igra meč 14.  kola. Sutjeska je u dobroj poziciji da izbori plasman u NLB ABA2 Ligu naredne sezone, ali posao još nije završen. Tim ide korak po korak, a još jedan ka cilju će pokušati da napravi na gostovanju, koje je ranijih godina bilo neugodno.

“Zadovoljni smo prvim dijelom sezone – i rezultatski i igrom. Rasli smo iz utakmice u utakmicu. Poboljšavali smo neke stvari, mečevi su bili svakog drugog ili trećeg dana, pa nismo ni imali mnogo vremena za trening, jer je i početak lige kasnio, što nam je predstavljalo ozbiljan problem, kazao je trener Miloš Minić.

Sutjeska vodi borbu za plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone. Dvije ekipe će izboriti plasman u regionalno takmičenje, konkurencija je velika, Primorje, Podgorica i Teodo su na skoru 10-2.

“Liga je nikad zanimljivija, četiri kluba su izjednačena na vrhu. Tu je i Lovćen, takođe dobra ekipa – vjerovatno bi i oni bili puno bolji u rezultatskom smislu, da nisu imali kadrovskih problema. Evidentno je da se do samog kraja neće znati koje dvije ekipe će izboriti plasman u ABA2 ligu sledeće sezone”, ocijenio je Minić.

Naš naredni protivnik se u međuvremenu pojačao, a na klupi sjedi Zoran Glomazić, bivši trener Sutjeske.

“Ibar je tradicionalno neugodan protivnik, koji je doživio ozbiljne kadrovske promjene, što u vidu trenera, što dolaskom tri nova igrača. Kormilo Ibra je preuzeo naš sugrađanin i jedan od mojih prvih trenera, Zoran Glomazić. Iskoristio bih priliku da mu čestitam novi angažman i da mu poželim puno uspjeha, poručio je Minić.

Ipak, ekipa ima jedan cilj, a to je – pobjeda.

“Što se utakmice tiče – čeka nas izuzetno teška i neizvjesna utakmica. Međutim, spremni smo na svaki izazov. Dobro smo trenirali posljednjih desetak dana, bez obzira što smo bili oslabljeni, jer nam možda i ključni igrači nisu trenirali – Spasojević, Vulević i Tomašević, koji su odsustvovali par nedelja. Takođe na sve to su se povrijedili Jović i Goranović, pa ni oni nisu trenirali nekoliko dana. Svi osim Goranovića će biti u konkurenciji za predstojeću utakmicu”, poručio je Minić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ