Izvještaji, Vijesti

Prvi poraz u domaćem šampionatu

Nakon pet pobjeda, košarkaški klub Sutjeska je pretrpio prvi poraz u domaćem šampionatu.

U sedmom kolu Prve crnogorske košarkaške lige Sutjeska je večeras izgubila od gostima od Milenijuma 89:81, pa nakon šest odigranih utakmica ima skor od pet pobjeda i jednog poraza i na tabeli dijeli prvo mjesto sa Podgoricom i SC Derbijem.

KK Sutjeska je samo jednom vodila na utakmici – bilo je to na startu, poslije trojke Bogdana Bojića kada je bilo 3:2. Nakon toga su domaći konstantno bili u prednosti, tokom prve četvrtine imali osam poena viška, da bi do odlaska na odmor bilo i 13 poena prednosti za Milenijum – 49:36.

U trećoj četvrtini Sutjeska je imala 20 poena minusa (60:40), a onda je polako počela da topi prednost domaće ekipe, pa je u posljednju dinonicu ušla sa 12 poena zaostatka – 68:56.

U četvrtoj četvrtini nakon serije 8:0 Sutjeska je prišla na 71:64, bilo je i 75:68, ali je domaća ekipa odbila svaki nalet i na kraju slavila.

Sutjeska je večeras loše šutirala slobodna bacanja, pogodila 12 iz 29 pokušaja i to je jedan od razloga poraza.

Najefikasniji je bio Miloš Koprivica sa 20 poena, uz osam skokova. Dvocifreni su bili još Vladimir Tomašević (17), Miloš Popović (15) i Bogdan Bojić (10).

U narednom kolu Sutjeska gostuje Primorju.

FOTO: Dragana Stjepanović