Izvještaji, Vijesti

Sutjeska oslabljena protiv Budućnosti

Došlo je vrijeme za polufinale plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige – Sutjeska sjutra (18:30) u prvom meču gostuje Budućnost Voliju.

Plasmanom u polufinale ekipa je krunisala dobru sezonu i ostvarila bolji rezultat u domaćem šampionatu nego prošle godine. Ali, u utakmicama protiv Budućnosti ekipa će biti oslabljena budući da trener, Darko Vujačić, zbog povreda ne može da računa na Iliju Varajića, Miloša Koprivicu, Zdravka Boškovića, Marka Ćalića i Bogdana Bojića. Dodatni peh je i odlazak Majkla Vedersa i Džejkobija Rosa, koje klub nije mogao da zadrži.

“Dio sezone koji su igrači čekali i zaslužili svojim odnosom i igrom i polufinalni mečevi protiv Budućnosti trebali su da budu kruna sezone, ali nažalost neće biti tako. Ekipa koja je selektirana sa domaćim igračima ove sezone, koji su zajedno sa momcima sa strane pokazali svoje mogućnosti i domete i za koliko je to bilo dovoljno. Na kraju kad sumiramo cijelu sezonu, kroz sve probleme kroz koje smo prošli i na koji način i sa kojim sastavom smo nastupali i sa kojom formom igrača u odlučujućim mečevima oba takmičenja, vidimo da izlazimo iz dobre sezone i da smo napravili dobar rezultat. Da smo bili kompletni i bez ijednog problema sve ovo što smo napravili do sada bio bi takođe dobar rezultat, jer svi ciljevi su ispunjeni i u odnosu na prošlu sezonu u svim takmičenjima zabilježen bolji rezultat, a utakmica protiv Budućnosti je dokaz za to”, rekao je trener Darko Vujačić.

Šestorici prvotimaca biće priključena četiri košarkaša iz mlađih kategorija – Šušić, Banović, Perović i Delić.

“Sve zasluge idu igračima – težim smo putem sve ovo izborili, a još jednom ponavljam mi najbolje znamo kroz šta smo sve prošli. Dolazimo na kraju u situaciju da je bolje bilo izgubiti protiv Podgorice i ne dovoditi sebe u ovu situaciju, gdje nismo u situaciji da pružimo dobru igru vrijednu polufinala i da sve zasluge, koje nose moji igrači, koji su morali da iznesu veći teret samih utakmica, zbog nedostatka pojedinih igrača, tek tako prospemo i izađemo u naredna dva meča oslabljeni. Problem nam je veći gdje pored povrijeđenih igrača ne možemo računati na dva Amerikanca koji su bili spremni pomoći ekipi, gdje klub nije bio u mogućnosti zadržati iste za naredna dva meča. Teško je zadržati fokus i koncetraciju na samu utakmicu noseći se sa ovim stvarima. Nijesmo trenirali jako cijelu sezonu i trudili se da pružimo uvijek svoj maksimum da bi došli do dobrog rezultata i da bi na kraju završili na ovaj način. Ekipi će biti priključena četiri igrača iz mlađih selekcija, jer kako sad stvari stoje imamo na raspolaganju šest igrača”, kazao je Darko Vujačić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ