Izvještaji, Vijesti

Pružićemo maksimum na Zlatiboru

Košarkaški klub Sutjeska otputovao je na Zlatibor, gdje sjutra počinje prvi ovosezonski „balon“ ABA2 lige.

Sutjeska prvi meč u regionalnom takmičenju igra sjutra (15), a rival je Podgorica, dok je dva dana kasnije (18) protivnik makedonski TFT.

„Moram da kažem da posljednjih 15-20 dana nismo u idealnoj situaciji kada je riječ o zdravstvenom biltenu. Nismo u željenom ritmu, intenzitetu treninga. Sami sadržaj treninga je morao da se mijenja zbog tih stvari. To je dosta uticalo na našu formu, koju smo pokazali u pripremnim mečevima. Sa tim stvarima moramo da funkcionišemo, dešavaće se i tokom sezone“, rekao je trener Darko Vujačić.

Ekipa je u ponedjeljak odigrala prvi zvanični meč i u gostima savladala Dečić u okviru domaćeg šampionata.

„Nadam se da ćemo dati sve od sebe, pripremali smo se za ovo, ali nismo očekivali da ćemo u ovoj formi otputovati na Zlatibor. Utakmica protiv Dečića je pokazala da smo malo pali što se tiče igre koju smo pokazali u pripremnim mečevima. Ali idemo da damo maksimum i nadam se dobrom rezultatu. Nadam se da ćemo rasti i da ćemo podizati nivo forme iz utakmice u utakmicu“, poručio je Vujačić.

Drugu sezonu u Nikšiću je Vladimir Tomašević. Smatra da ekipa može doći do pobjede, ukoliko ostvari ono što se od njih traži.

„Dosta smo dobar posao uradili prethodna dva i po mjeseca. Dobro smo trenirali, odigrali prijateljske utakmice protiv ekipa iz Admiralbet ABA lige, gdje smo se pokazali u dobrom izdanju. Polako ulazimo u formu u koju želimo da budemo. Podgorica je naš stari rival, dosta ih dobro poznajemo. I mi i oni smo promijenili dosta igrača u rosteru. Utakmicu spremamo već nekoliko dana. Ako odgovorimo na zahtjeve koje nam trener postavi, nadam se da ćemo slaviti”, kazao je Tomašević.

FOTO: KSCG