Izvještaji, Vijesti

Nastavlja se domaća liga, Sutjeska u Pljevljima

Nakon „balona“ NLB ABA2 lige u Širkom Brijegu na kojem je ekipa ostavila fantastičan utisak i izborila plasman u plej-of, slijede obaveze u domaćem prvenstvu.

Nastavlja se Prva crnogorska košarkaška liga, na programu su utakmice 18. kola, a Sutjeska sjutra (18) igra u gostima protiv Pljevalja.

Ekipa je u seriji od 12 pobjeda u domaćoj ligi, u prethodnom kolu je u veoma bitnom meču, savladala Podgoricu i napravila veliki korak ka plasmanu u NLB ABA2 ligu naredne sezone. U međuvremenu, u NLB ABA2 ligi je napravljen veliki rezultat, obezbijeđen je plej-of, što će biti vjetar u leđa pred predstojeće mečeve u sezoni.

Pred Sutjeskom je još sedam utakmica u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, posao još nije završen, a naredna stanica su Pljevlja.

„Sigurno je da smo favoriti na papiru, ali ćemo to morati da dokažemo na terenu. Svako gostovanje zna da bude nezgodno, a mi smo prethodne sedmice imali težak i zahtjevan ‘balon’. Ekipa se nalazi u dobrom ritmu i nadam se još jednoj pobjedi u crnogorskoj ligi kako bi se još više osamili i učvrstili na prvoj poziciji“, riječi su kapitena Miloša Vujovića.

Ilija Goranović poručuje je da će ekipa i na ovom meču dati maksimum, jer samo ozbiljnim pristupom može da dođe do pobjede.

„Sigurno da je bila velika potrošnja na ‘balonu’ sa skraćenom rotacijom u ekipi, ali smo i pored svega toga pokazali karakter i obezbijedili mjesto u doigravanju. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu  i pristupiti narednoj utakmici na pravi način i zabilježiti još jedan trijumf u domaćem prvenstvu“, poručio je Ilija Goranović.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ