Izvještaji, Vijesti

Meč protiv Derbija kao priprema za predstojeće izazove

Košarkaški klub Sutjeska sjutra (19 h) gostuje SC Derbiju u odloženom meču 10. kola Prve lige za košarkaše.

Riječ je o utakmici protiv ekipe, koja se takmiči van konkurencije i čiji rezultati ne ulaze u krajnji zbir, kada se bude određivao plasman timova na kraju sezone. I pored toga Sutjeska u susret ulazi sa željom da odigra dobar meč i nastavi sa kvalitetnim partijama.

Naša ekipa će na ovom meču biti oslabljena – Radosav Spasojević je sa reprezentacijom, dok su van konkurencije Miloš Vujović i Radoje Vujošević.

“I mi kao i SC Derbi u utakmicu ulazimo bez nekoliko igrača, koji su dio reprezentacije. Takođe, imamo problema i sa igračima koji su bolesni, što dodatno otežava pripremu utakmice. Igramo protiv kluba, koji je vrlo interesantan projekat. U crnogorskom šampionatu se takmiči van konkurencije, njihovi rezultati ne ulaze u krajnju kvotu bodova, koji određuju plasman ostalih ekipa. Bez obzira na sve okolnosti mi želimo da se što kvalitetnije spremimo i da iskoristimo tu utakmicu kao dobru pripremu za ono što nas čeka u narednom periodu. A čeka nas bogat program zahtjevnih utakmica, kako u domaćem šampionatu, tako i u regionalnom takmičenju”, rekao je u najavi meča trener Sutjeske, Velimir Gašić.

Sutjeska poslije devet utakmica ima skor od šest pobjeda i tri poraza, dok SC Derbi ima  devt pobjeda i poraz.

FOTO: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović