Izvještaji, Vijesti

Derbi protiv Borca: Agresivnom igrom zaustaviti njihovu spoljnu liniju

Gorica je arhivirana u utorak, a ekipa je već u srijedu počela da se priprema za sjutrašnji (15) drugi meč na „balonu“ NLB ABA2 lige na Zlatiboru protiv Borca iz Banjaluke.

Ujedno, utakmica Sutjeske i ekipe iz Bosne i Hercegovine je derbi sedmog kola regionalnog takmičenja. Oba tima su na skoru od pet pobjeda i jednog poraza. Borac je u prvom meču na Zlatiboru lako izašao na kraj sa Pelisterom i potvrdio da je u dobroj formi. Ekipa je vezala pet pobjeda u svim takmičenjima, a na posljednjih 13 mečeva pretrpjela samo jedan poraz.

Ali i naša ekipa je, nakon pobjede nad Podgoricom u Nikšiću, u dobrom raspoloženju doputovala na Zlatibor, a onda se trijumfom protiv Gorice učvrstila na vrhu tabele i to mjesto ne želi da prepusti. Sutjeska je ove sezone odigrala 14 mečeva u svim takmičenjima i upisala 12 pobjeda.

„Borac je jedna od najtalentovanijih ekipa u ABA2 ligi. Dosta su nezgodni što se tiče i spoljne i unutrašnje igre. U visokim procentima šutiraju za tri poena (43,8%). Čeka nas težak meč. Moramo da odgovorimo agresivnom igrom u odbrani i zaustavimo njihovu spoljnu liniju, koja veoma dobro funkcioniše. Pokušaćemo da pružimo maksimum i da, prije svega, 40 minuta igramo dobru odbranu. Vidjećemo kako ćemo energetski to da ispratimo. Uloga blagog favorita ide na njihovu stranu. Daćemo maksimum, nadam se da će momci da budu raspoloženi, kako bismo došli do dobrog rezultata”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Kapiten, Marko Ćalić poručuje da će ekipa pokušati da ispravi greške iz prethodnih utakmica i dođe do trijumfa.

„Kada se pogleda tabela onda vidimo da utakmica nosi prefiks derbija. Mi i ovom meču prilazimo kao i svakom – da se pokažemo u najboljem svjetlu. Sigurno je da idemo na pobjedu. Trudićemo se da ispravimo greške iz ranijih utakmica kako bismo na proljeće, kad dođe završnica ABA2 lige, bili najbolji”, kazao je Ćalić.

FOTO: Dragana Stjepanović