Izvještaji, Vijesti

Reprezentativni poziv za Sutjeskin trio

Košarkaši Sutjeske, Adi Zahiragić, Radosav Spasojević i Vladimir Tomašević nalaze se na širem spisku selekcije Bosne i Hercegovine, odnosno Crne Gore uoči februarskih kvalifikacija za Mundobasket.

Zahiragić, Spasojević i Tomašević igraju dobro ove sezone, pa je poziv u nacionalnu selekciju nagrada za njihov dosadašnji učinak, ali i motivacija da nastave sa kvalitetnim radom. Košarkaški klub Sutjeska vjeruje da će njih trojica u budućnosti bio dio nacionalnih timova BiH i Crne Gore.

Takođe, poziv Zahiragiću, Spasojeviću i Tomaševiću je priznanje košarkaškom klubu Sutjeska na dosadašnjem radu.

Zahiragić je u dosadašnjem dijelu crnogorskog šampionata prosječno postizao 5,86 poena, uz 3,57 skokova i 4,14 asistencija. Adi je najbolji asistent Sutjeske u Prvoj crnogorskoj ligi. U ABA2 ligi prosjek mu je 9,9 poena, 4,3 skoka i 6,3 asistencije.

Spasojević je najbolji skakač Sutjeske u domaćem šampionatu. Prosječno uhvati 5,6 lopti, a po meču ima 13,29 poena i dvije asistencije. Proglašen je za najkorisnijeg igrača 3. kola domaćeg šampionata.

Rašo je najbolji poenter Sutjeske u ABA2 ligi – u regionalnom takmičenju prosječno postiže 16,9 poena, uz 5,9 skokova i 2,4 asistencije.

Tomašević je prvi put uvršten na širi spisak reprezentacije Crne Gore, a ove sezone je najbolji poenter Sutjeske u domaćem šampionatu sa 16 poena po meču. Po susretu bilježi još 4,17 skokova i 2,67 asistencija. Vladimir je sedmi najbolji poenter u crnogorskoj ligi, a Sutjeska ima tri meča manje u šampionatu.

Tomašević je bio MVP 6. kola.

U ABA2 ligi krilo Sutjeske postiže u prosjeku 16,3 poena, uz 6,1 skok.

Reprezentacijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine želimo puno uspjeha i sreće u nastavku kvalifikacija za Mundobasket!