Izvještaji, Vijesti

Da pokažemo da je atmosfera u Nikšiću na košarkaškim utakmicama sjajna

Posljednju utakmicu u Nikšiću u NLB ABA2 ligi Sutjeska je odigrala u martu 2020. godine protiv Dinamika. Nakon toga je, zbog koronavirusa, promijenjen format takmičenja, pa se liga igrala po principu “balona”, što je bilo primijenjeno i ove sezone sa izuzetkom plej-ofa.

Ove sezone klubovi su u plej-ofu dobili mogućnost da igraju utakmice na domaćem terenu. ABA liga je odlučila da se mečevi u doigravanju igraju kod kuće i na strani, na koš-razliku, pa će tako publika u Nikšiću, poslije četiri godine, imati priliku da gleda utakmicu regionalnog takmičenja.

A Sutjeska sjutra (18) u prvom meču četvrtfinala, u Sportskom centru dočekuje Vojvodinu, ekipu koja je jedan od favorita za titulu i plasman u viši rang.

“Plasmanom u plej-of NLB ABA2 lige smo ispunili cilj u regionalnom takmičenju za ovu sezonu. Očekuje nas meč sa Vojvodinom, koja je jedan od glavnih pretedenata za ulazak u AdmiralBet ABA ligu. Vrlo su kvalitetna ekipa, koja igra jako agresivno u odbrani svih 40 minuta. Izvanredno trče u kontranapad, koji im je, uz ofanzivni skok, jedno od glavnih oružja. Mislim da kao najveći kvalitet treba istaći njihovu timsku igru”, rekao je trener Miloš Minić.

Publika u Nikšiću je četiri godine čekala da uživo vidi našu ekipu na utakmicama regionalnog takmičenja.

“Imali smo nekoliko dana da spremimo utakmicu, da se u što boljem svjetlu predstavimo publici poslije četiri godine neigranja ABA2 lige u Nikšiću. Obaveza je da damo maksimum, da bismo uzdignute glave mogli da izađemo sa terena, kakav god rezultat na kraju da bude”, poručio je trener Sutjeske Miloš Minić.

Očekujemo da navijači podrže momke, da budu naš šesti igrač i vjetar u leđa.

“Raduje činjenica da konačno imamo priliku da igramo pred našim navijačima. Da pokažemo da smo dobri domaćini, da je atmosfera u Nikšiću, na košarkaškim utakmicama, sjajna. Veliko je interesovanje za utakmicu – to nas raduje, ali je istovremeno i obaveza da se u što boljem svjetlu predstavimo nikšićkoj publici”, poručio je Minić.

BAROVIĆ I SPASOJEVIĆ: PUNA SALA ĆE BITI VELIKI FAKTOR

A najiskusniji u ekipi, Filip Barović i Radosav Spasojević su imali priliku da igraju pred punim tribinama u Nikšiću.

“Na domaćem terenu igramo dobro. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Igrao sam u Nikšiću kad je sala puna i to će biti veliki faktor. Publika mnogo znači – četiri godine NLB ABA2 ligu nismo igrali u Nikšiću. Mislim da je interesovanje veliko, da će publika da se odazove pozivu. To nas čini srećnim i stavlja nas u obavezu da utakmicu sa Vojvodinom odigramo što bolje“, poručio je Barović.

Atmosfera uoči meča je odlična.

„Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu. Vojvodina je odlična ekipa, najbolje timski igraju. Neće biti lako, ali protiv koga god da igramo na domaćem terenu – očekujemo pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Atmosfera u ekipi je, kao i uvijek, odlična. Godinama je dobra atmosfera, ništa se nije mijenjalo“, jasan je Radosav Spasojević.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ