Izvještaji, Izvještaji, Vijesti

Poraz od Mornara, osvojeno 4. mjesto na memorijalnom turniru “Ljubo Jovanović”

Košarkaši klub Sutjeska osvojio je četvrto mjesto na memorijalnom turniru “Ljubo Jovanović” – u meču za treću poziciju naša ekipa je večeras izgubila od Mornara 77:73.

Naši momci su i večeras odigrali dobar meč, bili u igri do samog kraja, ali je u završnici pobjedu odnio Mornar. Bio je ovo četvrti meč Sutjeske u pet dana, osjetio se i umor, ali i pored toga ekipa je dala sve od sebe i dobro parirala barskom timu.

Mornar je vodio tokom čitavog meča, ali do samo finiša nije mogao da prelomi. Barani su na startu bili šuterski raspoloženi, u prvoj četvrtini su ubacili pet trojki i tokom tog perioda imali devet poena prednosti. Ipak, do kraja prvih deset minuta Sutjeska je uhvatila priključak, pa je na ulasku u drugu četvrtinu  imala samo dva poena minusa – 24:22.

U drugoj četvrtini rival je održavao prednost, Sutjeska je uspjela da bude na tri poena zaostatka (35:32), ali je nakon 20 minuta bilo 45:40 za Mornar.

U trećoj četvrtini Sutjeska je zaigrala sjajno u odbrani, bila agresivna, pa je poslije trojke Mašana Vrbice prišla na poen minusa – 57:56. Imala je nakon toga naša ekipa nekoliko vezanih napada za preokret, ali do vođstva, nažalost, nije došlo. Mornar je ubrzo stekao 10 poena prednosti (70:60), ali se naš tim nije predavao što je i odlika ovog tima Sutjeske. Poenima Miloša Vujovića i Vladimira Tomaševića prišli smo na 72:68, a onda je Bogdan Bojić pogodio trojku za 72:71.

Do kraja je ostalo dva minuta i deset sekundi, Sutjeska je ponovo bila u prilici da preokrene, ali nije uspjela.

Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Vujović, koji je odigrao odlično sve tri utakmice na turniru. Večeras je meč završio sa 14 poena, četiri skoka, tri blokade i indeksom 23.

Miloš Popović je imao 18 poena i sedam skokova, a Mašan Vrbica 17 poena i četiri skoka.

Naša ekipa sjutra u 19 časova u Ulcinju igra prijateljski meč protiv hrvatskog Škrljeva, a u subotu je još jedan kontrolni susret protiv SC Derbija.

FOTO: KSCG