Izvještaji, Vijesti

Bitna pobjeda nad Primorjem

Sutjeska je večeras u 8. kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Primorje 90:82.

Sutjeska je večeras upisala bitnu pobjedu, a u ovaj meč ekipa je ušla prilično oslabljena. Andrej Vulević, Maksim Vujović, Miloš Vujović, Đorđe Otašević i Radoš Vuković su prije ovog meča primali infuziju, a Miloš Vujović je pokušao da igra, iako je povrijedio ruku. Radosav Spasojević je igrao, iako ima problema sa povredom i 15 dana nije trenirao, dok je Bogdan Bojić, takođe zbog povrede, van terena.

Sutjeska je konstantno vodila u prvom poluvremenu. Ekipa je u prvoj četvrtini imala uglavnom pet poena viška, da bi, poslije poena Kočovića i Otaševića, bilo i plus devet – 26:17.

Prvu dvocifrenu prednost Sutjeska je imala tokom druge četvrtine kada je poslije serije 7:0 i poena Đurišića i Otaševića bilo 40:30, da bi poslije poena Spasojevića bilo maksimalnih plus 11 – 46:35.

Kako se bližio kraj prvog dijela Primorje je hvatalo priključak, pa je u finišu prvog i početkom drugog poluvremena napravilo seriju 8:0 i izjednačilo (54:54), a onda i povelo – 57:56.

U tim trenucima treće četvrtine ekipe su se smjenjivale u vođstvu, pa je Sutjeska u posljednji period ušla sa poenom prednosti – 71:70.

Sutjeska je preko Spasojevića otvorila četvrtu četvrtinu, vezala pet poena i povela 76:70.

Primorje je trojkom smanjilo na 76:73, a onda je uslijedila serija Sutjeske 7:0, pa je nakon polaganja Vulevića u kontri bilo 83:73 i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Najefikasniji je bio Vladimir Tomašević sa 29 poena i sedam skokova.

Radosav Spasojević je imao 12 poena, a Filip Barović dabl-dabl učinak – 12 poena, 10 skokova i pet ukradenih lopti.

Andrej Vulević je imao 11, Đorđe Otašević devet, Nikola Kočović osam, Pavle Đurišić pet, a Jovan Vojinović četiri poena.

Sutjeska u nedjelju od 18 časova dočekuje Lovćen.