Izvještaji, Vijesti

Sutjeska gostuje Danilovgradu u domaćoj ligi

Nakon tri sedmice košarkaši klub Sutjeska igra meč u domaćem šampionatu. U okviru 15. kola naša ekipa sjutra (18) gostuje Danilovgradu i još jednom pobjedom želi da se učvrsti na prvom mjestu na tabeli.

Sutjeska jeste favorit u ovom meču, od toga ne bježi, ali tu ulogu treba da opravda na terenu i još jednom pobjedom se približi cilju.

„Mi imamo zacrtane ciljeve i ova utakmica ima svoj značaj. Spremamo se kao za svaku utakmicu. Favoriti jesmo, ali to moramo da opravdamo. Da zadržimo standard u odbrani, odigramo dobro u napadu i izađemo sa povoljnim rezultatom“, kazao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

U međuvremenu Sutjeska je dovela dva pojačanja. Stigli su Amerikanci Majkl Veders i Džejkobi Ros.

„Momci sa koledža. Treba vremena dok se prilagode. Od brzine prilagođavanja zavisi koliko će pomoći ekipi. Nama je bilo neophodno da proširimo roster. Tu su momci, Nikšićani, koji imaju ozbiljnu minutažu i što se tiče njih treba imati strpljenja. Potrebno im je više utakmica da bi bili konstantni. To, do sada, nisu pokazali. Ali i pored toga smo ostvarili dobar rezultat i u domaćem prvenstvu i u NLB ABA2 ligi.“

Trener naše ekipe očekuje da se Veders i Ros adaptiraju do početka „balona“ NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu.

„Ova dva pojačanja će dobro doći. Moja su očekivanja da pred „balon“ u Širokom Brijegu od njih možemo očekivati da budu pravi i pomognu ekipi. Kroz ove utakmice u ligi i Kupu ne očekujem toliko, jer momcima treba vremena da upoznaju ekipu i pohvataju sve što treba da radimo“, poručio je Darko Vujačić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ