Izvještaji, Vijesti

Sutjeska u derbiju dočekuje Lovćen

Vrijeme je za derbi – Sutjeska sjutra (18) u Nikšiću igra sa Lovćenom utakmicu devetog kola Prve crnogorske košarkaške lige.

Sutjeska je, nakon osam kola, na skoru 6-1, pa bi je pobjeda u sjutrašnjem duelu lansirala na prvo mjesto, ali i dala vjetar u leđa pred naredno gostovanje Jedinstvu (utorak, 19) i predstojeći “balon” NLB ABA2 lige u Novom Sadu. Ekipu su, u međuvremenu, pojačali Ilija Goranović, Stefan Mitrović i Miloš Jović, dok je Bogdan Bojić van sastava zbog povrede.

“Dolazi nam nezgodna ekipa Lovćena, dobro sastavljena, određeni igrači su dugo sa trenerom, prilično su uigrani. Ali, mi smo u Nikšiću protiv svake ekipe favoriti i očekujem da novom pobjedom potvrdimo dobru utakmicu, koju smo odigrali protiv Primorja. Kod nas se dešavaju neke bolje stvari – dobili smo pojačanja, ima nas više na treningu, možemo normalno da treniramo. Očekujem da to što smo do sada radili pretočimo u jednu dobru utakmicu i pobijedimo”, poručio je Filip Barović.

Sa druge strane Lovćen je na skoru 4-3. Ali, Radosav Spasojević poručuje da se radi o odličnoj, uigranoj ekipi…

“Lovćen je odlična ekipa. Najveća je prednost što igramo na domaćem terenu i što smo napokon kompletni. Očekujem pobjedu”, poručio je Spasojević.

Spasojević je prethodnih dana imao problema sa stopalom, jedno vrijeme nije trenirao.

“Imao sam kraću pauzu, malo me muči stopalo, ali iz dana u dan je sve bolje”, poručio je Rašo.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ