Izvještaji, Vijesti

Sutjeska savladala Primorje za 14. pobjedu u ligi

Sutjeska je večeras savladala Primorje 95:83 u 19. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i upisala 14. pobjedu u šampionatu.

Ekipa je od početka do kraja meča kontrolisala dešavanja na terenu, u prvom poluvremenu ubacila 51 poen i u drugom mirno privela meč kraju.

Primorje je na startu povelo 3:2, potom je Sutjeska preokrenula na 8:3, a nakon serije 13:0 bilo je 19:5.

Odlično je ekipa igrala u tim momentima, a zanimljivo je da su u prvoj četvrtini tri igrača ubacila sve poene – Majkl Veders 13, Zdravko Bošković 11 i Miloš Vujović 7.

Druga četvrtina je počela trojkom Ilije Varajića, a onda je Džejkobi Ros pogodio za 36:18.

Primorje je u finišu prvog poluvremena uspjelo da smanji na 47:40, ali je Sutjeska sa četiri vezana poena ponovo vratila dvocifrenu prednost, pa je nakon 20 minuta bilo 51:40.

U nastavku su gosti prišli na 53:43, ali je Sutjeska odgovorila i poslije poena Vedersa otisla na 58:42.

Gosti se nisu predavali, nakon dvije vezane trojke došli na 68:59, ali više od toga nisu mogli. Sutjeska se ponovo odlijepila, poslije trojke Andreja Vulevića otišla na 82:62 i privela utakmicu kraju.

Najefikasniji je bio Majkl Veders sa 30 poena, a imao je i po četiri skoka, asistencije i blokade. Zdravko Bošković je imao 27 poena i sedam skokova, dok je Miloš Vujović upisao dabl-dabl – 20 poena i 13 skokova, a imao je još tri ukradene lopte i dvije blokade.

Ognjen Gutović je ubacio šest, Džejkobi Ros četiri, Andrej Vulević tri (pet asistencija) Ilija Varajić tri, a Mašan Vrbica dva poena, uz po pet skokova i asistencija.U četvrtak u 18 časova Sutjeska gostuje Podgorici.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ