Izvještaji, Vijesti

Sutjeska počela pripreme, Nikolić: Imamo dovoljno vremena i strpljenja da se spremimo

Košarkaški klub Sutjeska počeo je danas pripreme za novu sezonu u kojoj će učestvovati u NLB ABA2 ligi i Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi.

Trener Dragan Nikolić je izvršio prozivku, a na prvom treningu je bilo 11 košarkaša – Miloš Vujović, Bogdan Bojić, Andrej Vulević, Radosav Spasojević, Vladimir Tomašević, Filip Barović, Radoš Vuković, Jovan Vojinović, Ognjen Gutović, Dušan Vasiljević i Maksim Vujović. Dakuan Brejsi i Amir Hinton će se narednih dana priključiti ekipi. Ilija Varajić je odlučio da školsko i košarkaško usavršavanje nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama i klub mu je izašao u susret, dok je Marko Ćalić odlučio da završi karijeru, pa će ubuduće biti trener Sutjeske.

„U avgustu su uvijek očekivanja velika. Kad počne liga vidjećemo kakva je naša realnost. NLB ABA2 liga počinje 9. oktobra, još ne znamo kada će krenuti crnogorski šampionat. Imamo dovoljno vremena i strpljenja da se spremimo za predstojeću sezonu od koje, koliko ja znam, mnogi puno očekuju“, rekao je Nikolić na startu priprema.

Trener Sutjeske ističe da roster nije kompletiran.

„Želja mi je bila da imamo bazu igrača iz Nikšića. Sa još nekim momcima smo pričali, ali se nismo dogovorili. Tim još nije kompletiran – evidentno je da ćemo tražiti pojačanja na visokim pozicijama. Vidjećemo kakav nam igrač treba, koji će se uklopiti sa Barovićem, Spasojevićem i Vujovićem. Sa tom odlukom nećemo žuriti. Imamo dobru osnovu. Jedan Amerikanac dolazi sjutra, drugi u subotu“, objasnio je Nikolić.

Jedan dio priprema ekipa će provesti na Zlatiboru.

„Prva nedjelja će poslužiti da se upoznamo, da vidimo kakve ko ima navike i da već sljedeće nedjelje jače krenemo. Slijede i prijateljske utakmice – 28. avgusta je prva u Dubrovniku, poslije su pripreme na Zlatiboru, nadam se da ćemo tamo odigrati dvije-tri kontrolne utakmice”, poručio je Dragan Nikolić.