Izvještaji, Vijesti

Sutjeska domaćin Lovćenu, Vujačić: Očekujem pravo izdanje ekipe

Nakon poraza protiv Danilovgrada, pred Sutjeskom je novi meč u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi – ekipa sjutra (18) u Sportskom centru, u 16. kolu, dočekuje Lovćen.

Sutjeska je i dalje lider na tabeli, ima 10 pobjeda i dva poraza, uz utakmicu manje. Trener, Darko Vujačić očekuje reakciju ekipe nakon poraza u prethodnom kolu.

„Neplarniran poraz od Danilovgrada. Loše izdanje u oba pravca, nismo odgovorili onako kako treba. Nadam se da se to do kraja neće ponoviti. Nismo ličili na ekipu, Danilovgrad je iskoristio naše slabosti i taj poraz može mnogo da nas košta. Nadam se da će momci protiv Lovćena odreagovati na pravi način”, rekao je u najavi meča trener naše ekipe.

Uoči utakmice sa Lovćenom ekipa ima kadrovskih problema.

„Čeka na zahtjevna utakmica i ponovo imamo zdravstvenih problema. Jutros nam se priključio Varajić, koji je pauzirao četiri dana, Vulević je i dalje odsutan. Protiv Danilovgrada je Koprivica povrijedio šaku i neće moći deset dana da pomogne ekipi. Vidjećemo sjutra kakav će biti zdravstveni bilten.  Bez obzira na to, momci koji budu izašli na parket svjesni su šta moramo da uradimo. Očekujem pravo izdanje ekipe. Moramo se izboriti sa tim problemima. Ova utakmica treba da nas pogura još jače”, rekao je Vujačić.

Protiv Danilovgrada je šansu dobio i najmlađi prvotimac – Ognjen Gutović. Ušao je u igru sredinom posljednje četvrtine, a meč završio sa sedam poena i dva skoka.

„Dobio sam priliku, trener i stručni štab su imali povjerenja u mene. Pokušali smo posljednjih pet minuta da stignemo zaostatak, ali nažalost nismo uspjeli da se vratimo u potpunosti. Zadovoljan sam svojom igrom, radom i trudom na treninzima. Potrudiću se da dobijem još ovakvih prilika“, kazao je Gutović.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ