Izvještaji, Vijesti

Sjajna utakmica, ubjedljiva pobjeda i maksimalan učinak na Zlatiboru

Sjajna igra na Zlatiboru – košarkaški klub Sutjeska savladao je večeras makedonski TFT 99:69 i zabilježio drugu pobjedu na prvom ovosezonskom “balonu”.

Ekipa nakon dva meča ima maksimalan učinak, a večeras je prilično lako došla do pobjede.

Sutjeska je od početka meča kontrolisala situaciju, drame nije bilo nijednog trenutka i večerašnja predstava je bila fantastična.

U prvoj četvrtini Sutjeska je stigla do dvocifrene prednosti. Bilo je 18:8, ali su Makedonci krajem prve i početkom druge četvrtine napravili seriju 9:0 i stigli do 18:17. Bio je to jedini pad u igri ekipe. Ubrzo su se stvari vratile na pravo mjesto, a Sutjeska je poenima iz reketa i sa niskog posta do odmora došla do plus 16 – 41:25.

Početkom treće četvrtine je sve bilo riješeno. Ekipa je napravila seriju 8:0, otišla na 49:25 i do kraja samo uvećavala prednost, koja je dostigla konačnih 30 razlike.

Miloš Koprivica je imao 27 poena, šest skokova i indeks 27. Vladimir Tomašević 19 poena, 10 skokova, sedam asistencija i indeks 34, a Miloš Popović 17 poena, osam skokova i indeks 30. Milan Lužaić je imao 14 poena, Andrej Vulević i Miloš Vujović po 10, a Bogdan Bojić 2 poena.

“Došli smo van forme, sa sedam igrača smo trenirali 15 dana. Jedan trening smo zajedno odradili pred polazak na Zlatibor. Kad pogledam ovaj rezultat mogu da budem i više nego zadovoljan. Pokazali smo neke naše slabosti, vidjelo se i u prvom i u drugom meču da ekipa ne funkcioniše onako kako treba i kako može. Danas se kao dobro rješenje pokazala igra na niskom postu. Čestitam momcima na velikom uspjehu. Idemo dalje”, rekao je trener Darko Vujačić.

FOTO: Dragana Stjepanović