Izvještaji, Vijesti

Nastavlja se domaći šampionat – Sutjeska domaćin Primorju

Regularni dio sezone u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi se bliži kraju – sjutra je na programu 19. kolo a Sutjeska će u Nikšiću (19:45) dočekati Primorje.

Ekipa je u prošloj rundi obezbijedila plasman u NLB ABA2 ligu i naredne sezone, ali će i do kraja odigrati maksimalno kako bi osvojila prvu poziciju na kraju regularnog dijela.

„Nismo kompletni ni pred ovu utakmicu. Nedostajaće nam Bogdan Bojić zbog povrede prsta i Miloš Popović, koji je pod temperaturom i upitno je da li će nam pomoći protiv Primorja. To su stvari koje nas prate iz dana u dan i ne dopuštaju nam da odradimo dobar trening i to se prenosi na utakmicu. Predstoji nam da momci, koji budu zdravi, odgovore na pravi način. Nadam se i da će se Popović oporaviti – dosta nam znači u oba pravca. Idemo korak po korak – najbitnije je da budemo zdravi, a ove ostale stvari će doći na svoje. Borićemo se do kraja, a bitno je da smo ostvarili naše primarne ciljeve u oba takmičenja“, kazao je trener Darko Vujačić u najavi utakmice.

Predstojeći mečevi u domaćem šampionatu su idealna prilika i da se ekipa još bolje pripremi za završni turnir u Domžalama i meč sa Krkom koji je na programu 12. aprila u 15 časova.

„Biće više prostora za pojedine igrače, koji na samom treningu moraju da zasluže minutažu i pokažu da mogu da odgovore zadacima koje utakmica nosi. Trening je mjerilo svega. Zbog situacije u kojoj se nalazimo možda bude i više prostora da se pojedinim igračima pruži prilika. Vidjećemo da li će je iskoristiti na najbolji način. Bilo bi dobro kada bi kroz ove utakmice dobili još nekog igrača koji bi nam pomogao. Dug je period do finalnog turnira – ne znamo šta nas sve do tada očekuje. Što više igrača imamo na raspolaganju, to je tim bolji i konkurentniji. Sigurno je da će protiv Primorja pojedini igrači dobiti veću minutažu.”

Dobra stvar je povratak Vladimira Tomaševića, koji se uspješno oporavlja od povrede stopala.

„I dalje je u prvoj sedmici sa lakšim treninzima. Naredne sedmice ćemo vidjeti kako će se ponašati pod većim opterećenjem. Nezgodna je povreda, nepredvidiva. Ne žurimo, gledamo da ga osposobimo za finalni turnir, jer je jako bitan igrač za nas. Za sada tu stvari dobro stoje – ima još dosta do utakmice protiv Krke. Nadam se da će sve ići svojim tokom i da će biti spreman da pomogne ekipi“, zaključio je Vujačić.

Miloš Vujović je jedan od igrača koji u finišu sezone sve više vremena provodi na terenu i to radi veoma kvalitetno.

„U svakom meču ćemo ići na pobjedu, iako smo osigurali plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone. Želimo da osiguramo prvo mjesto na kraju regularnog dijela. Takođe, svaki susret će nam značiti da se što bolje spremimo za utakmicu sa Krkom na završnom turniru. Tokom čitave sezone su nas pratile bolesti i povrede – tako je i sada, ali ćemo se skupiti i pokušati da dođemo do pobjede protiv Primorja”, poručio je Vujović.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ