Izvještaji, Vijesti

Najbitnija utakmica u ABA2 ligi ove sezone

Nakon poraza od Heliosa, Sutjeska sjutra (15) na „balonu“ NLB ABA2 lige u Banjaluci igra sa Pelisterom.

Turnir je došao u nezgodnom trenutku za našu ekipu. Momci su od početka godine bili prehlađeni, odsustvovali sa terena, nisu trenirali pet na pet, raskinut je ugovor i sa Milanom Lužaićem, ali su i u takvoj situaciji bili u igri na utakmici sa Heliosom i imali šansu da dođu do pobjede. Nažalost, u finišu meča je rival odigrao bolje i na kraju stigao do pobjede i našem timu nanio drugi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju.

Sada slijedi veoma bitna utakmica. Pelister ima pobjedu manje od Sutjeske, na skoru je 5-3, pa bi trijumfom na sjutrašnjoj utakmici, naša ekipa učvrstila poziciju u gornjem dijelu tabele i napravila veliki korak ka završnom turniru.

„Pelister na ovom ‘balonu’ izgleda dosta bolje, doveli su novog igrača na poziciji pet i pojačali roster, za razliku od nas. Mi smo došli oslabljeni, sa skraćenim rosterom, imali smo i zdravstvenih problema. Umjesto da smo dodali još jednog-dva igrača u rosteru, mi smo došli oslabljeni. To ukazuje da će nam biti jako teško protiv Pelistera. Moramo pod hitno da dovedemo igrača na poziciji koja nam je potrebna, da nam donese kvalitet. To se osjetilo i protiv Heliosa. Bila je prisutna velika energija i borbenost. U posljednja dva minuta je uslijedio manjak koncentracije i jeftino izgubljene lopte su nas koštale poraza“, kazao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Vujačić poručuje da je ovo možda i najbitnija utakmica u ABA2 ligi ove sezone.

„Momci su svjesni značaja ovog meča. Ta utakmica može da nas odvede u mirniju luku što se tiče plasmana u plej of. Ovo je možda i najbitnija utakmica u ABA2 ligi ove sezone. Donosi dodatnu težinu, momci su svjesni toga i nadam se da će ta činjenica izvući iz njih dodatnu snagu i da će biti motivisani i svjesni činjenice da želimo da budemo među osam u ABA2 i da se plasiramo u plej of. Moramo se boriti do kraja“, jasan je Vujačić.

I Miloš Koprivica poručuje da će ekipa dati sve od sebe da dođe do pobjede. Uostalom, momci na svakom meču ove sezone pružaju maksmimum i tako će biti sutra.

„Bitna utakmica za nas. Nadam se da ćemo pokazati reakciju nakon poraza od Heliosa. Ekipa Pelistera ima jednu manje pobjedu od nas i ova utakmica će direktno odlučivati za što bolji plasman. Ako budemo na našem nivou u odbrani i popravimo fokus u napadu smatram da ćemo dobiti utakmicu“, rekao je Koprivica.