Izvještaji, Vijesti

Motivisani smo, sve zavisi od nas

Regularni dio sezone u NLB ABA2 ligi se bliži kraju – Široki Brijeg je ove sedmice domaćin posljednjeg, petog, „balona“, nakon kojeg će biti poznato koje ekipe će učestvovati na završnom turniru u Domžalama, koji se igra od 12. do 16. februara.

Mjesto u plej-ofu želi da obezbijedi i Sutjeska. Naša ekipa je u dobroj poziciji, ima sedam pobjeda i tri poraza, ali i tri teške utakmice ispred sebe – to su mečevi protiv Zlatibora (srijeda u 15), Krke (petak u 18) i Sloge (nedjelja u 18). Zlatibor i Krka imaju isti skor kao „plavi“, dok Slog ima pobjedu manje i takođe se bori za mjesto u plej-ofu.

A dobru uvertiru pred odlazak na posljednji „balon“ ekipa je imala u domaćem šampionatu, gdje je savladala Jedinstvo. Sutjeska je odigrala dobar meč u Bijelom Polju, učvrstila se na liderskoj poziciji, gdje je od početka sezone, pa su naredni mečevi i lijepa prilika da ekipa nastavi pozitivan niz.

„Neće biti lako, imajući u vidu da je ovo za nas najteži i najzahtjevniji ‘balon’. Igramo protiv jakih protivnika – Zlatibora, Krke i Sloge. Zlatibor i Krku možemo da svrstamo u prvi krug favorita za plasman u ABA ligu. Svi u ekipi znamo šta treba da uradimo, kako bismo obezbijedili plasman na završni turnir u Domžalama. Sve zavisi od nas, što je najbitnije. Idemo motivisani poslije utakmice u Bijelom Polju, koja je bila dobra uvertira za mečeve u Širokom Brijegu“, kazao je trener Darko Vujačić.

Mašan Vrbica poručuje da će ekipa protiv Zlatibora ići na pobjedu kako bi već u srijedu obezbijedila plej-of.

„Ovaj ‘balon’ je najteži. Očekujemo da dobijemo makar jednu utakmicu i matematički obezbijedimo plasman u plej-of. Već u prvom meču, protiv Zlatibora, ćemo pokušati da dođemo do pobjede i završimo posao“, poručio je naš plejmejker.

Ekipa je jedno vrijeme bila desetkovana. Virus i povrede uticali su na broj igrača na treninzima, ali je, srećom, to sve prošlost. Momci su spremni za predstojeće izazove, a sa ekipom nisu otputovali Vladimir Tomašević i Andrej Vulević.

„Nadam se najboljem izdanju – biće teško, jer igramo svaka dva dana. Treba ekipu spremiti i osvježiti, bez pritiska, da momci jednostavno uživaju u tim utakmicama i pokažu svoje najbolje izdanje. Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, posljednjih pet dana se nalazimo u boljem momentu, možemo da treniramo pet na pet, da utakmicu pripremimo bolje. Spremićemo se najbolje što možemo. Očekujemo dobar rezultat“, poručio je Vujačić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ