Izvještaji, Vijesti

Minić: Momci su ispoštovali dogovor i na tome im zahvaljujem

Početak Prve crnogorske košarkaške lige je bio uspješan, a Sutjeska ubjedljiva – ekipa je sinoć na domaćem terenu ubjedljivo savladala Ibar (97:70).

Ekipa je od starta igrala agresivno, iz kontri postizala lake poene, a dileme oko pobjednika nijednog momenta nije bilo.

Sutjeska je već na poluvremenu imala 22 poena prednosti (50:28). Početkom nastavka su gosti, sa dvije vezane trojke, prišli na minus 16, ali je brzo uslijedio odgovor naše ekipe, koja je, u jednom trenutku, imala plus 30 (93:63).

Agresivno, brzo, sa dobrim pristupom i odličnom energijom – tako je igrala Sutjeska u prvom kolu domaćeg šampionata.

„Očekivali smo mnogo težu utakmicu. Momci su dogovor iz svlačionice prenijeli na teren i ja im se na tome zahvaljujem. Dogovorili smo se da igramo agresivno i brzo, što su oni ispoštovali. To je način igre koji ja volim i koji ćemo mi da prezentujemo na terenu. Još jednom im čestitam na pobjedi“, rekao je nakon utakmice Miloš Minić, koji je vodio ekipu protiv Ibra.

Minić je na utakmici dao šansu i najmlađim igračima – Maksimu Vujoviću i Radošu Vukoviću. Vujović je utakmicu završio sa osam poena (3/3 iz igre), dok je Vuković ubacio četiri poena.

Sutjeska u narednom kolu gostuje Dečiću.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ