Izvještaji, Vijesti

Miloš Minić vodi Sutjesku protiv Ibra: Pobjeda je jedina opcija

Počinje Prva crnogorska košarkaška liga, a Sutjeska sjutra (18) u prvom kolu dočekuje ekipu Ibra.

Nakon „balona“ NLB ABA2 lige na Zlatiboru došlo je do rastanka sa trenerom Draganom Nikolićem, pa će ekipu protiv Ibra na premijeri u domaćem šampionatu voditi dugogodišnji član stručnog štaba Sutjeske i igračka legenda ovog kluba, Miloš Minić.

„Utakmicu sa Ibrom dočekujemo u ne baš dobrom momentu. Izlazimo iz dva vrlo neprijatna poraza, od MZT-a i Vojvodine u NLB ABA2 ligi. U međuvremenu smo ostali bez glavnog trenera. Iskoristio bih priliku da mu se, u ime ljudi koji su sarađivali sa njim, zahvalim na korektnoj saradnji i poželim puno sreće u daljem radu“, rekao je Minić.

Sutjeska uoči utakmice sa timom iz Rožaja ima problema sa povredama.

„Poznato je da je Tomašević duže odsutan, a za utakmicu sa Ibrom u protokolu neće biti Vojinović i Bojić, dok Otašević ima problema sa tetivom, pa je i njegov nastup upitan.“

I pored toga Minić očekuje reakciju ekipe.

„Moramo da pokažemo reakciju, skupimo redove i u momentima kada nije sve sjajno pokažemo veliku želju i energiju, i sa tom energijom nadomjestimo probleme koji su vidljivi. Od početka sezone smo, zbog kašnjenja početka domaćeg šampionata, odigrali pet zvaničnih utakmica što je ogroman hendikep. Sada je taj problem riješen, što je dobro. Radujemo se početku nikad izazovnije domaće lige. Što se tiče utakmice sa Ibrom, poštujemo ih, tradicionalno su neugodan protivnik, međutim za nas nema druge opcije osim pobjede“, poručio je Minić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ