Izvještaji, Vijesti

Imamo zacrtane ciljeve, meč u Bijelom Polju ima svoju težinu

Nakon pauze zbog utakmica u Kupu, a onda i obaveza reprezentacije, nastavlja se takmičenje u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, a Sutjeska sjutra (19) u 17. kolu gostuje Jedinstvu u Bijelom Polju.

Period bez utakmica ekipa je pokušala da iskoristi da se što bolje pripremi za predstojeće obaveze u domaćem šampionatu, ali i u „balonu“ NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu. Ali, nije sve bilo idealno – igrači su imali problema sa virusom i povredama, a trener Darko Vujačić je jedno vrijeme na treninzima radio sa šestoricom igrača.

U međuvremenu stvari su se konsolidovale i svi košarkaši, izuzev Vladimira Tomaševića, su se oporavili i biće u konkurenciji za predstojeće izazove. Tomašević će, zbog povrede stopala, jedno vrijeme biti van terena, a neće igrati u Širokom Brijegu.

Utakmica u Bijelom Polju je posljednja pred naredni „balon“ u regionalnom takmičenju. Sutjeska je lider u domaćem šampionatu, ima 11 pobjeda i dva poraza i novim trijumfom napravila bi veliki korak ka jednom od prva dva mjesta, koja garantuju učešće u ABA2 ligi i naredne sezone.

„Skupili smo se. Standardne stvari nas prate od prvog dana. Nisu svi igrači u idealnoj formi, ali bez obzira na to imamo zacrtane ciljeve. Meč u Bijelom Polju će nam poslužiti i da napravimo dobru uvertiru pred ‘balon’ u Širokom Brijegu. Naravno da nam mnogo znači i zbog plasmana u crnogorskom šampionatu, tako da ima svoju težinu. Nadam se da ćemo dati maksimum i ostvariti povoljan rezultat“, rekao je trener Darko Vujačić.

Miloš Vujović poručuje da će ekipa dati sve od sebe da ostvari pobjedu u Bijelom Polju.

„Favoriti smo u ovom meču, ali svako gostovanje je teško. Osim Tomaševića, svi igrači su na okupu, spremili smo se za ovu utakmicu i nadamo se pobjedi”, rekao je Vujović.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ