Izvještaji, Izvještaji, Vijesti

Dobrom odbranom do pobjede protiv Milenijuma

Sutjeska je dobro počela takmičenje u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi – ekipa je u prvom kolu ubjedljivo savladala Ibar (97:70), a onda u drugoj rundi, u gostima, pobijedila Dečić (91:79).

Nakon dvije pobjede, Sutjesku sjutra (18), u Nikšiću, očekuje duel protiv Milenijuma, u okviru trećeg kola. Sutjeska je favorit, a meč protiv tima iz Podgorice poslužiće i kao priprema za “balon” NLB ABA2 lige, koji naredne sedmice počinje u Širokom Brijegu.

“Spremamo se za Milenijum, hvatamo ritam u domaćem prvenstvu nakon kasnog početka. Sigurno smo favorizovani na domaćem terenu, ali ne smijemo potcijeniti kvalitete Milenijuma, posebno u napadu. Nadamo se da će nam ova utakmica poslužiti i kao priprema za ‘balon’ i da ćemo dobrom odbranom trijumfovati”, rekao je u najavi meča Boško Bošković član stručnog štaba Sutjeske.

I uoči ovog meča tim ima problema sa povredama.

“Zdravstveni bilten je veliki problem, treniramo u skraćenom rosteru. Još ne znamo u kojem ćemo sastavu nastupiti”, kazao je Bošković.

Utakmica protiv Milenijuma idealna je prilika da publika dođe u Sportski centar i podrži momke pred novi “balon” ABA2 lige.

“Željni smo utakmica na domaćem terenu, tako da se nadamo što većem broju navijača”, poručio je Bošković.

A posljednji igrač koji je pojačao našu ekipu je Marko Lukić. Marko je dobro počeo mandat u našem klubu,

“Spremni smo za meč, jako smo trenirali. Ovo je odlična prilika da se pripremimo za ‘balon’ NLB ABA2 lige, koji počinje naredne nedjelje. Očekuje nas jaka i bitna utakmica. Milenijum ima po jednu pobjedu i poraz. Očekujemo jaku i čvrstu ekipu. Mi ćemo dati sve od sebe, da ispoštujemo ono što smo se dogovorili”, rekao je Lukić.

Zadovoljan je početkom sezone u Nikšiću.

“Sve je super. Zadovoljan sam saigračima i trenerima. Svi su me prihvatili maksimalno, to je sve što mogu da tražim od njih. Ja sam došao sa velikim ambicijama, da napredujem”, poručio je Lukić.

FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ