Izvještaji, Vijesti

Bitna i ubjedljiva pobjeda nad Sparsima

Sutjeska je danas u posljednjem meču na „balonu“ NLB ABA2 lige u Banjaluci savladala Sparse 92:70.

Naš tim je ostvario bitnu pobjedu u borbi za završni turnir i sada je na skoru od sedam trijumfa i tri poraza.

Sutjeska je od početka do kraja meča kontrolisala rezultat. Sparsi su nakon pet vezanih poena poveli (5:2), da bi nakon serije 9:0 bilo 15:7 za Sutjesku. Od tog trenutka prednost je bila konstantno na strani naše ekipe, a nakon dvije vezane trojke Bogdana Bojića Sutjeska je prvi put stekla docifrenu prednost – 26:14.

Ekipa je igrala dobro u odbrani, a u napadu je poslije trojke Andreja Vulevića bilo 35:18, a maksimalnu prednost u prvom poluvremenu, od 21 poena, Sutjeska je imala nakon koša Vladimira Tomaševića – 41:20.

U drugom dijelu druge četvrtine rival je serijom 9:0 prišao na 41:29, ali je taj nalet odbijen, pa je poslije 20 minuta bilo plus 15 za Sutjesku – 46:31.

I u drugom poluvremenu ekipa je kontrolisala dešavanja na terenu, nakon serije 7:0 povela 58:37, a poslije poena Miloša Koprivice stigla do nove maksimalne prednosti – 74:45. Do kraja meča je Sutjeska samo čuvala ubjedljivu prednost i stigla do zaslužene pobjede.

Najefikasniji je bio Vladimir Tomašević sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija. Miloš Koprivica je imao 14 poena i sedam skokova, a Mašan Vrbica 13 poena, pet skokova i sedam asistencija. Bogdan Bojić je meč završio sa 12 poena.

Miloš Popović je imao 11 skokova.

Sada slijede obaveze u crnogorskom šampionatu, potom i Kup, a posljednji „balon“ NLB ABA2 lige je u martu u Širokom Brijegu.

FOTO: Marija Vuruna