Izvještaji, Vijesti

Bez imperativa i pritiska, da odigramo što bolje

Ova sedmica je rezervisana za obaveze u Kupu Crne Gore, koji se igra u nešto drugačijem formatu, nego što je bio slučaj ranijih sezona. Učestvuje osam ekipa, a Sutjesku već u četvrtfinalu, sjutra (19:30), očekuje utakmica protiv Budućnost Volija.

Prije tačno deset godina Sutjeska je ostvarila istorijski uspjeh i osvojila Kup Crne Gore, savladavši u finalu, u Tivtu, upravo Budućnost (64:55). Sutjeska je jedina ekipa, koja je, osim Budućnosti, osvojila trofej u ovom takmičenju. U tadašnjem sastavu bili su Marko Ćalić, sada kapiten ekipe kao i Darko Vujačić sada trener Sutjeske. Ćalić je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Bilo je nakon toga još utakmica protiv Budućnosti, a posljednja je odigrana u septembru prošle godine, na Memorijalnom turniru “Ljubo Jovanović” kada je Sutjeska izgubila nakon dva produžetka. Sada nas očekuje nova epizoda, a meč će se sigurno razlikovati od ovog posljednjeg budući da su obje ekipe tokom sezone promijenile roster.

“Bez imperativa i pritiska idemo da odigramo što bolje, da pokušamo da pružimo dostojan otpor. Potrudićemo se da utakmica bude kvalitetna. Motiva neće nedostajati, momci će dati sve od sebe. Budućnost je naša najjača ekipa, favorit za osvajanje Kupa. Nama predstoji da budemo dostojan protivnik i da pružimo maksimum u ovom momentu”, kazao je u najavi meča trener Sutjeske Darko Vujačić.

Ekipa i dalje ima kadrovskih problema, pa će duel protiv Budućnosti, zbog povreda, propustiti Miloš Koprivica i Vladimir Tomašević.

“U ovu utakmicu ulazimo oslabljeni i nedovoljno spremni. Koprivica i Tomašević neće moći da nam pomognu. Momci koji su prethodne sedmice bili odsutni zbog prehlada su nam se priključili”, poručio je Vujačić.

Zbog pravila o ograničenom broju stranaca, Budućnost može da računa na samo četvoricu igrača koji nemaju crnogorski pasoš.

“Očekuje nas zahtjevan meč. Budućnost, u kakvom god sastavu da izađe, biće veliki favorit protiv nas. Mi ćemo pokušati da što više držimo egal i da probamo da u završnici dođemo do pobjede i polufinala”, poručio je Miloš Popović.

FOTO DRAGANA STJEPANOVIĆ