Вијести, Извјештаји

Јовић, Митровић и Горановић дебитовали против Ловћена

Послије девет кола у Првој црногорској кошаркашкој лиги Сутјеска има седам побједа и један пораз и дијели прво мјесто са Теодом и Подгорицом.

Екипа је у лиги везала четири побједе, а синоћ је пред домаћим навијачима, у дербију, савладала Ловћен – 84:64.

Сутјеска је контролисала меч, уписала битан тријумф у домаћем шампионату, а утакмица на домаћем терену била је прилика за деби Илије Горановића, Милоша Јовића и Стефана Митровића, који су недавно појачали наш клуб.

Јовић је на дебију имао осам поена, по два скока и асистенције и три украдене лопте.

„Задовољан сам дебијем. Остварили смо битну побједу у сезони, јако сам задовољан цјелокупном игром екипе. Мислим да ово можемо да дигнемо на виши ниво и да уђемо спремни за „балон“ НЛБ АБА2 лиге, који нам слиједи крајем мјесеца“, оцијенио је Јовић.

Задовољан је како протиче период уклапања.

„Лијепо ми је овдје. Пријатно сам изненађен. Људи су добри према мени, желе да изађу у сусрет. Драго ми је што сам дио ове екипе и ове приче. Амбиције су да се покажем у најбољем свјетлу и да помогнем екипи да оствари циљеве, које је зацртала на почетку сезоне“, поручио је Јовић, који је у каријери играо за Мајами Редхоксе, Златибор и Здравље.

Митровић је у Никшић стигао из румунске Лагуне, а у првом мечу за Сутјеску је имао осам поена и седам асистенција.

„Захвалан сам саиграчима, тренерима и стручном штабу што су ме овако лијепо прихватили. Ту сам неколико дана, тек треба да се уклопим у екипу и систем. Мислим да ће све то доћи на своје мјесто. Што се тиче утакмице – отворили смо са правом енергијом, виђела се шира ротација. Жао ми је само што смо имали пад у трећој четвртини, али мислим да смо на крају заслужено побиједили“, рекао је Митровић.

Стефан је без размишљања прихватио понуду и одлучио да Румунију замијени Црном Гором.

„Дошао сам на позив пар момака. Чуо сам који су момци овдје, каква је атмосфера и каква екипа. Све најбоље сам чуо и уопште нисам размишљао о томе да ли да прихватим понуду или не“. искрен је Митровић.

А Илија Горановић се вратио у Сутјеску након што је од љета 2022. године играо за СЦ Дерби.

„Доста битна побједа над Ловћеном. Тек сам дошао, тек се уклапам. Срећан сам што сам дошао кући. Мислим да ће бити све боље“, рекао је Илија.

Сутјеска сјутра (19) против Јединства у Бијелом Пољу игра утакмицу 10. колa Прве црногорске лиге.

„Битна утакмица. Јединство је увијек незгодно на домаћем терену. Али, правим приступом и енергијом мислим да немамо о чему да бринемо, јер смо доста квалитетнији“, поручио је Горановић.