Вијести, Извјештаји

Уз подршку публике до тријумфа у дербију

Вријеме је за дерби, за утакмицу након које би ситуација на табели могла да буде много јаснија – Сутјеска сјутра (18) у 17. колу Прве црногорске кошаркашке лиге дочекује Подогрицу.

Пред ову утакмицу наша екипа је лидер на табели са 14 побједа и једним поразом, док Подгорица има три пораза. Евентуалном побједом, Сутјеска би направила велики корак ка пласману у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне, а уједно би то био додатан мотив момцима пред одлучујуће мечеве на „балону“, који наредне седмице почиње у Широком Бријегу.

Подгорица је од наше екипе била боља у првом дијелу сезоне када је славила 81:73. Ради се о доброј екипи, која је на прагу плеј-офа АБА2 лиге, гд‌је је савладала Спартак и Војводину, тимове који претендују на пласман у АдмиралБет АБА лигу.

„Очекује нас прави дерби у вјероватно најважнијој утакмици за нас у досадашњем дијелу сезоне, која би могла бити кључна у неким нашим примарним циљевима. Дочекујемо веома добру екипу Подгорице, која је састављена махом од квалитетних младих црногорских кошаркаша, искусног Ђукановића, као и три квалитетна инострана играча, од којих се посебно издваја Американац Брендон Слај, као један од најбољих стријелаца АБА2 лиге“, казао је у најави меча асистент у стручном штабу Бошко Бошковић.

Екипа у овај меч не улази комплетна.

„Нажалост, Томашевић је на посљедњој утакмици повриједио задњу ложу, а затим су Јовић, Војиновић и Ђуришић већ неко вријеме ван тренажног процеса и засад је неизвјесно да ли ће и у којој мјери моћи да помогну екипи“, објаснио је Бошковић.

Утакмица као што је дерби са Подгорицом, који је од великог значаја, је права прилика да публика у што већем броју дође у Спортски центар и подржи момке, који су на сваком мечу у досадашњем дијелу сезоне дали максимум.

„Желио бих да искористим ову прилику да позовем све наше навијаче и љубитеље кошарке да дођу да нас подрже у четвртак од 18 часова у Спортском центру, а ми обећавамо добру кошарку и прије свега велику борбу“, поручио је Бошковић.

БАРОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМ ДА ОДБРАНИМО ДОМАЋИ ТЕРЕН

Један од адута у предстојећем мечу је Филип Баровић.

„Очекивања су да одбранимо домаћи терен, иако се не налазимо у добром играчком статусу. На посљедњој утакмици се десила повреда Томашевића, већ три играча од раније нису у тренажном процесу. Некако нас прати тај малер да не можемо да будемо комплетни, али кад дођу утакмице наша обавеза је да дамо 100 одсто, да покушамо да заштитимо домаћи терен, а мислим да смо способни за то. Подгорица је добра екипа, ми се налазимо у доброј серији. Очекујем добар меч“, казао је Баровић.

Како сезоне одмиче Баровић игра све боље.

„Подижем форму, али то је зато што сам здравији. Имао сам у почетку проблема са кољеном, па је то ишло преко бола. Никад није добро када човјек не успије да се залијечи. Имам повјерење тренера, саиграча и управе и онда је лакше играти.“

Филип сматра да би подршка публике значила екипи у овом мечу.

„Било би значајно, али ове сезоне није било нешто претјерано публике. Ако дође публика, биће плус, ако не, навикли смо на овакву атмосферу, која је до сада била“, закључио је Баровић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ