Вијести, Извјештаји

Сутјеска у финишу стигла до битне побједе против Ловћена

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас Ловћен 67:65 у одложеном мечу 11. кола Прве црногорске кошаркашке лиге.

Сутјеска је остварила битну побједу када је ријеч о пласману у АБА2 лигу наредне сезоне. Након вечерашњег тријумфа имамо осам побједа и четири пораза, уз меч мање. Ловћен је на скору од седам побједа и пет пораза.

Кошаркаши Ловћена су на почетку повели 8:0 и онда одржавали предност. Почетком друге четвртине имали су максималних девет поена предности (22:13), а онда је услиједила серија Сутјеске 9:0 и изједначење 23:23.

Прво вођство на мечу Сутјеска је имала у другом дијелу друге четвртине – 32:30 послије поена Радосава Спасојевића. Ипак, Ловћен је поново преузео предност, направио серију 6:0 и на одмор отишао са четири поена вишка – 36:32.

У другом полувремену тренер Сутјеске Велимир Гашић извео је петорку са Марком Ћалићем. Капитен је унио додатну енергију у екипу у наставку и Сутјеска је послије серије 5:0 имала поен предности – 37:36.

Ловћен је одмах преокренуо и до средине четврте четвртине имао и осам поена предности. Тада је услиједио битан моменат – на пет минута и десет секунди до краја Ади Захирагић је погодио са девет метара и смањио предност Ловћена на 57:54. Битну ролу у том периоду имао је Богдан Бојић са пет везаних поена, а онда су Владимир Томашевић са пенала и Захирагић тројком на минут и 53 секунде до краја донијели максималних пет поена за Сутјеску – 65:60.

Ловћен се није предавао, тројком Клеренса изједначио (65:65) 42 секунде до краја за узбудљив финиш.

Сутјеска је кренула у напад, а онда је Милош Копривица на асистенцију Захирагића постигао два поена – 67:65.

Услиједио је минут одмора Ловћена – Цетињани су кренули у последњи напад, а Марко Перовић промашио шут за побједу.

Најефикаснији у екипи Сутјеске био је Владимир Томашевић са 23 поена, 11 скокова и индексом 30.

Радосав Спасојевић је имао 13 поена, а Ади Захирагић 10 поена и осам асистенција. Сјајну ролу је у другом полувремену имао капитен Марко Ћалић – меч је завршио са пет поена, четири скока и четири украдене лопте.

Сутјеска у наредном колу, у понедељак (18) дочекује Теодо. И утакмица се Тивћанима игра се у Кући кошарке.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић