Вијести, Извјештаји

Сутјеска побиједила и Војводину, Гашић: Квалитетан смо тим

Кошаркаши клуб Сутјеска савладао је данас Војводину 76:66, уписао другу побједу на турниру НЛБ АБА2 лиге у Бањалуци, а шесту у регионалном такмичењу.

Рачунајући и „балон“ у Сарајеву Сутјеска је везала четири побједе. Након овог меча наш тим има скор од шест побједа и три пораза, као Младост и Хелиос. У зони плеј-офа испод Сутјеске су Спарси и Златибор са скором 5-4, док ће Широки (5-3) касније против Ловћена одиграти меч 9. кола.

Од екипа које су ван плеј-офа најбољи учинак тренутно има Војводина. Новосађани су на скору 4-5.

Војводина је на почетку повела 5:0, али је Сутјеска направила серију 8:0 и преокренула. У том периоду Новосађани су били без коша четири минута, у првој четвртини постигли само девет поена, па је Сутјеска агресивном одбраном и након седам везаних поена Владимира Томашевића почетком друге четвртине први пут стекла двоцифрену предност – 20:9.

У тим моментима разгирао се Томашевић (11 поена у првом полувремену), али је Војводина средином друге четвртине направила серију 7:0, пришла на четири поена заостатка (24:20), а након поена Немање Поповића и изједначила први и, испоставиће се, једини пут на мечу – 32:32.

Сутјеска је до одласка на одмор везала пет поена, преко Радосава Спасојевића и Адија Захирагића, па је након 20 минута било 37:32 за наш тим. Попут Томашевића и Захирагић је у првом полувремену убацио 11 поена.

Друго полувријеме поенима је отворио Спасојевић, па је у том моменту серија Сутјеске износила 7:0. Услиједио је низ грешака и промашаја на обје стране, да би Спасојевић тројком донио нови двоцифрени плус за Сутјеску – 46:36.

Услиједили су минути без постигнутих поена Сутјеске, што је Војводина искористила, пришла на 46:40, али је Захирагић још једном тројком одвео наш тим на стабилних девет поена предности – 49:40. До краја треће четвртине водила се велика борба, а битне тројке у финишу тог дијела постигли су Спасојевић и Богдан Бојић.

Послије 30 минута било је 59:51, а прве поене у посљедњој четвртини Сутјеска је постигла након три минута и 23 секунде (Захирагић са пенала).

Поенима Јована Војиновића са пенала Сутјеска је поново отишла на двоцифрену предност – 64:53. Потом је Војиновић са двије везане тројке ставио тачку на утакмицу.

“Утакмица је имала велики значај. Мислим да смо дефанзивно лимитирали Војводину и осујетили њихове главне секвенце у игри. То нам је оставило простора да се у нападу понашамо квалитетније. Показали смо да имамо одређени ниво квалитета. Ово је нови тим, који чини велики број младих играча, кошаркаши који су из Никшића и то нас посебно чини задовољним и срећним. Има још да се игра, настојаћемо да се што боље спремимо, а најважније је да нас здравље послужи”, рекао је након меча тренер Сутјеске, Велимир Гашић.

Ади Захирагић је одиграо најбољи меч у дресу Сутјеске – сусрет је завршио са 22 поена, четири скока, пет асистенција, двије украдене и ниједном изгубљеном лоптом, уз индекс 28. Ади је, попут комплетног тима, одиграо савршено у одбрани, зауставио плејмејкере Војводине…

Спасојевић је меч завршио са 16 поена, седам скокова и индексом 17, док је Владимир Томашевић убацио 13 поена, уз четири скока.

Јован Војиновић је постигао 12 поена, а имао је четири скока и три асистенције за индекс корисности 17.

Сутјеска у суботу (15 х) игра против Широког посљедњи меч у Бањалуци.

ФОТО АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић