Вијести, Извјештаји

Растерећени смо и мотивисани, вјерујемо у добар резултат против Подгорице

Сезона се полако ближи крају – регуларни дио у домаћем шампионату је завршен, слиједи борба за плеј-оф, а КК Сутјеска ће у баражу за полуфинале играти са Подгорицом.

Први меч на програму је сјутра (18) у „Бемакс“ арени, а реванш у петак у Никшићу. Уколико оба тима забиљеже по побједу, пласман у полуфинале обезбиједиће екипа која је славила већом разликом. Бољег из овог двомеча у полуфиналу чека Будућност Воли.

Сутјеска је испунила зацртане циљеве, у домаћем шампионату остварила 13 побједа и пет пораза и наредне сезоне играће у АБА2 лиги. И поред тога екипа је мотивисана пред предстојеће сусрете, а жеља свих је пласман у полуфинале. Неће бити лако – Подгорица се појачала пред почетак баража, а нови чланови су Ален Хаџибеговић и Горан Булатовић.

„Улазимо растерећно у наредна два меча и вјерујемо да можемо да направимо добар резултат. Морамо да заборавимо претходне утакмице против њих. Сваки меч је прича за себе – морамо да се доказујемо, да потврдимо квалитет. Неће бити лако доћи до полуфинала и утакмица против Будућности. Довели су два играча, показали су озбиљност и максимално приступају мечевима против нас. Прву утакмицу играмо у гостима – максимално смо мотивисани и пружићемо што јачи отпор. Знамо да ће Подгорица ући са циљем да остави бољи утисак него у посљедњем нашем сусрету. Реванш играмо на домаћем терену и надам се да ћемо уз помоћ публике доћи до жељеног циља“, поручио је у најави меча тренер КК Сутјеска Дарко Вујачић.

Ове сезоне одиграли смо четири меча са Подгорицом и три пута побиједили – два пута у првенству и једном у АБА2 лиги. Изгубили смо утакмицу у четвртфиналу Купа Црне Горе.

„Остварили смо циљеве, али ћемо до краја одиграти максимално. Показали смо да са њима можемо да играмо и надам се да ћемо побиједити. Савладали смо их више пута ове сезоне и не видим разлог зашто то опет не бисмо урадили. Они су под притиском, појачали су се и добро ће се припремити за предстојеће утакмице. Мислим да смо боља екипа и да ћемо побиједити“, сматра Радосав Спасојевић.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић