Вијести, Извјештаји

Пораз од МЗТ-а, Сутјеска елиминисана са завршног турнира АБА2 лиге

Кошаркашки клуб Сутјеска поражен је вечерас од  МЗТ-а 73:68 у четвртфиналу НЛБ АБА2 лиге.

Овим поразом наша екипа је завршила учешће у регионалном такмичењу ове сезоне.

КК Сутјеска је меч отворила серијом 7:0 и вођством 9:5. Након поена Радосава Спасојевића било је 13:8, а онда је домаћин серијом 8:0 преокренуо и повео 16:13.

Током друге четвртине МЗТ је у неколико наврата имао и осам поена вишка, а на полувремену је било 40:35.

И у трећој четвртини је МЗТ одржавао предност, а када је Мекић погодио за 53:40 домаћи су први пут стигли до 13 поена вишка. Тада је услиједила серија Сутјеске 12:0, МЗТ је скоро четири минута био без поена, па је послије поена Богдана Бојића било 53:52.

Имала је Сутјеска прилику за преокрет, али је МЗТ одолијевао и два минута прије краја послије поена Дамјана Стојановског отишао на 70:60.

„Мислим да смо у првом полувремену изгубили утакмицу. Дозволили смо противнику 10 офанзивних скокова, лоша је одбрана била један на један, два на два. Поправили смо се у трећој четвртини, али није било довољно да преокренемо. МЗТ је квалитетна екипа, имали су велику подршку навијача и честитам им. Момцима замјерам једино што енергетски нису јаче ушли у утакмицу“, рекао је након меча тренер Сутјеске Дарко Вујачић.

Радосав Спасојевић и Владимир Томашевић су били најефикаснији са по 13 поена. Томашевић је имао шест, а Спасојевић пет скокова.

Богдан Бојић је меч завршио са 11, а Јован Војиновић са 10 поена.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић