Вијести, Извјештаји

Пораз од Златибора након преокрета

Кошаркашки клуб Сутјеска поражен је данас од Златибора 73:72 у другом мечу „балона“ у Широком Бријегу.

Наша екипа након ове утакмице има седам побједа и пет пораза у НЛБ АБА2 лиги.

Златибор је до побједе дошао у посљедњем нападу, када је Протић погодио за два поена, а онда реализовао додатно слободно бацање.

Сутјеска је одиграла два различита полувремена. Прво је било одлично, екипа је константно била у предности, а разиграни су били Радосав Спасојевић и Владимир Томашевић. У другом полувремену је ривал успио да се врати из минуса и на крају дође до побједе.

Сутјеска је прву двоцифрену предност имала средином друге четвртине када је Ћалић погодио једно слободно бацање (37:27), да би до одласка на одмор било и 15 поена вишка – 46:31.

Након тројке Спасојевића почетком другог полувремена било је максималних 18 разлике (49:31), да би у другом дијелу треће четвртине Златибор направио серију 7:0 и пришао на једноцифрени заостатак – 57:49. Ривал је потом везао двије тројке и стигао на пет поена минуса (60:55), али је тај налет са пет везаних поена одбио Томашевић (65:55), да би серију 7:0 на крају треће четвртине комплетирао Стефан Симић (67:55).

У четвртој четвртини Сутјеска је имала проблема у нападу. Златибор је на три и по минута прије краја пришао на два поена минуса (70:68), потом је Томашевић погодио за 72:68, али је екипа из Србије серијом 5:0 преокренула и након поена Протића у финишу дошла до побједе – 73:72.

 

Најефикаснији у КК Сутјеска био је Томашевић са 28 поена и седам скокова, уз индекс 31. Спасојевић је меч завршио са 18 поена и шест асистенција.

Добар меч одиграли су Ћалић и Симић. Ћалић је меч завршио са 10 поена и четири скока, док је Симић имао 12 поена и шест скокова.

Сутјеска у недељу (19) игра против Младости.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић