Вијести, Извјештаји

Побједа у Тивту пред одлазак у Словенију

Сутјеска је данас савладала Теодо 91:71 у 22. колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Одличан меч је екипа одиграла у оба правца, на вријеме стекла убједљиву предност, контролисала утакмицу и стигла до 16. побједе у лиги. Била је ово сјајна увертира пред утакмицу са Крком, која нас очекује у сриједу у Домжалама у четвртфиналу НЛБ АБА2 лиге.

Први меч након скоро два мјесеца одсуства због повреде стопала данас је одиграо Владимир Томашевић. Он је посљедњи меч одиграо против Ловћена 11. фебруара. Након шест његових везаних поена Сутјеска је у првој четвртини повела 19:10, али је до краја тог периода домаћин смањио на 21:17.

У другој четвртини је Сутјеска направила серију 10:0, послије поена Милоша Вујовића први пут стекла двоцифрену предност (28:18), да би након тројке Мајкла Ведерса било 31:18. Теодо је скоро четири минута у другој четвртини био без поена из игре, али је након тога направио серију 7:0 и смањио на 31:25.

Серију домаћих је прекинуо Ведерс, потом је закуцао Вујовић да би након поена Томашевића било 41:28.

Сутјеска је контролисала и скок у првом дијелу, а након слободних бацања Милоша Поповића на одмор отишла са 15 поена вишка – 47:32.

Друго полувријеме је сјајно отворио Здравко Бошковић, који је погодио двије тројке, па је на семафору писало 55:36. Предност је у тим тренуцима расла и до 20 поена (68:48 послије тројке Роса), да би у посљедњем периоду екипа имала 24 поена разлике (85:61, поени Роса).

Најефикаснији је био Здравко Бошковић са 22 поена уз шест скокова. Мајкл Ведерс и Џејкоби Рос су меч завршили са по 18 поена. Ведерс је имао и осам скокова, а Рос пет асистенција.

Владимир Томашевић је имао 14 поена и осам скокова, а Милош Вујовић осам поена. Милош Поповић је имао шест поена и девет скокова, Богдан Бојић три поена, а Андреј Вулевић два поена.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ