Вијести, Извјештаји

Циљ је јасан – побједа против Јединства уз подршку са трибина

КК Сутјеска сјутра (18) игра веома битну утакмицу – у 16. колу Прве црногорске лиге у Никшић долази Јединство.

Адаптација Спортског центра је завршена, Сутјеска ће играти на домаћем терену и уз подршку навијача покушати да дође до важног тријумфа у борби за пласман у АБА2 лигу.

Сутјеска је након 15 одиграних утакмица на скору 10-5, Јединство на 9-6. Али, тај тријумф више кошаркашки клуб Сутјеска је остварио против СЦ Дербија, екипе чији се резултати не рачунају. Када се на табели одузму утакмице одигране против „студената“ онда су и Сутјеска и Јединство на скору 9-4. Стога је сјутрашањи меч од велике важности када је ријеч о коначном поретку на табели на крају регуларног дијела.

„Веома битна утакмица. Знамо шта нам доноси тај меч – морамо да се скупимо, да изгарамо 40 минута. Надам се да ћемо у новој дворани, уз подршку навијача доћи до жељених бодова и остварења примарних циљева. Позивам навијаче да нам помогну, да буду шести играч, дају вјетар у леђа момцима како бисмо лакше дошли до циља“, поручио је у најави меча тренер КК Сутјеска Дарко Вујачић.

Јединство је у првом мечу ове сезоне славило 79:63.

„У првом мечу су показали велики квалитет. Морамо играти и преко својих могућности ако мислимо да одрадимо посао онако како треба, а то је да побиједимо. Овом приликом бих позвао навијаче да у што већем броју дођу у дворану и, ако све буде како треба, славимо на крају“, казао је капитен, Марко Ћалић.

Радосав Спасојевић и Владимир Томашевић су у Широком Бријегу одиграли одличан турнир НЛБ АБА2 лиге, са сјајним издањима наставили и против Ибра у Рожајама, па ће и сјутра бити велика пријетња за одбрану противника.

„Познајемо их, играју добро, савладали су нас у првој утакмици. Међутим сада играмо на нашем терену и овим путем бих позвао публику да дође у што већем броју, јер је за нас јако битна утакмица. Радили смо добро, надам се да ћемо побиједити пред домаћом публиком“, казао је Спасојевић.

Поруку пред битну утакмицу имао је и Томашевић.

„Волио бих да се напуни сала, да нас подржи што више људи, јер играмо најбитнију утакмицу у сезони. Изгубили смо од њих у првом сусрету, сад је вријеме да им се реванширамо. Добро играмо, у добром смо ритму и на нама је само да на терену дамо све од себе. Надамо се побједи“, јасан је Томашевић.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић