Вијести, Извјештаји

Томашевић погодио за побједу над Даниловградом

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас након продужетка Даниловград 111:110 у четвртом колу Прве црногорске кошаркашке лиге.

Ово је био други меч наше екипе у домаћем шампионату и друга побједа, будући да је меч са Морнаром одложен, а да утакмица са Ибром није одиграна, јер је екипа из Рожаја избачена у другу лигу.

Сутјеска је вечерас наступила са четири првотимца, тројицом кадета и петорицом јуниора, а пресудили су поени Владимира Томашевић, који је двије секунде прије краја продужетка био прецизан.

Даниловград је водио на старту меча, али је Сутјеска направила серију 6:0 и повела 19:15. Ипак, гости су узвратили, у другој четвртини направили серију 8:0, повели 46:36, а у једном моменту имали и максималних 13 поена предности (54:41), да би након 20 минута било 58:49.

У наставку је Сутјеска ушла јаче у одбрани, те са осам везаних поена изједначила 59:59. Прво вођство у другом полувремену Сутјеска је имала након поена Огњена Гутовића (63:62), а најубједљивију предност наша екипа је имала послије поена Гутовића након офанзивног скока – 75:68.

Ипак, гости су успјели да се врате и меч учине неизвјесним. У посљедњи минут екипе су ушле изједначене (98:98), а онда су гости постигли два поена и на 34 секунде прије краја четврте четвртине повели 100:98. Потом је Сутјеска кренула у напад, а онда је након офанзивног скока појачање нашег тима Здравко Бошковић постигао два поена и изједначио – 100:100. Гости су имали напад за побједу, али је меч отишао у продужетак.

У додатних пет минута Даниловград је водио 106:100. Сутјеска је скоро два минута у том периоду била без коша, али је успјела да се врати и поенима Томашевића двије секунде прије краја избори побједу.

Владимир Томашевић је постигао 41 поен, а имао је 15 скокова и девет асистенција за индекс корисности 56. Здравко Бошковић је меч завршио са 29 поена, девет скокова и индексом 34.

Огњен Гутовић је имао 19 поена и три скока, а Богдан Бојић 11 поена, 10 скокова и седам асистенција. Игор Гардашевић је имао пет поена, Стефан Перовић четири, а Митар Радуловић два поена.

ФОТО: АБА Леагуе/Драгана Стјепановић