Вијести, Извјештаји

Сутјеска у Сарајеву: Неће бити лако, али ће екипа дати максимум

Шест мечева – шест побједа. Почетак сезоне је одличан, Сутјеска не зна за пораз у свим такмичењима, има четири тријумфа у домаћем првенству, два у НЛБ АБА2 лиги, а прилику за наставак низа имаће управо у регионалном такмичењу.

Сарајево је од данас до недјеље домаћин другог ‘балона’ АБА2 лиге на којем ће, за разлику од првог, тимови одиграти по три утакмице. Сутјеску на овом турниру очекују дуели са дебитантом, словеначким Шенчуром, те Широким и Вриједносницама из Осијека.

Тренер Дарко Вујачић упозорава да у овом тренутку форма није на завидном нивоу, те да се екипа, што се тиче тренинга, вратила у август. Без обзира на то, екипа ће у сваком мечу пружити максимум као што је и до сада био случај.

“Видјећемо у овом ‘балону’ какви ћемо бити у односу на први. Очекивали смо да ћемо бити бољи него на Златибору, али се нисмо надали да ћемо имати све ове проблеме. Али шта је – ту је. То што је било остаје иза нас. Било је доста повреда, доста болесних играча. Поповић се прикључио пред полазак. Видјећемо колико ће бити спреман да нам помогне. Није спреман да пружи максимум, али се надам да ће помоћи екипи. Ми са неком дозом самопоуздања идемо у Сарајево. Морам истаћи да немамо потребну свјежину, а ниво форме и игре није на завидном нивоу. Сигурно неће бити лако. Нисмо физички спремни и неће бити лако да физички изнесемо три утакмице. Идемо корак по корак. Видјећемо како ћемо реаговати на прву утакмицу. Момци ће бити спремни да дају максимум у овом моменту. Надамо се добром резултату и на овом ‘балону’”, рекао је Вујачић.

Први меч је сјутра (15) против Шенчура. Екипа из Словеније је на Златибору претрпјела два пораза, а у Сарајево долази након три везане побједе у домаћем првенству, од чега су двије биле веома убједљиве – савладали су Рогашку 86:59, а Илирију 95:68.

“Ни они, ни Широки резултатски нису задовољни првим ‘балоном’. Биће доста другачије. Све се мијења од ‘балона’ до ‘балона’ – ростери, ниво форме, здравствени проблеми, повреде… Шенчур је добра, незгодна екипа. Доста трче у транзицији, доста нападају индивидулано, јаки су у игри један на један. Незгодан су противник, сигурно ће изгледати боље него на Златибору. Тражиће прву побједу, а ми не смијемо да се опустимо. Чека нас захтјеван меч – нема лаких утакмица ни у домаћем првенству, ни у АБА2 лиги. Анализирали смо их. Надам се да ће играчи упити што више детаља, шта треба да раде на том мечу“, поручио је Вујачић.

Тешке утакмице очекује и крилни центар Милош Поповић. Милош је овог љета појачао Сутјеску, ријеч је о одличном крилном центру, чији су квалитети од раније познати кошаркашкој јавности, прецизније још од 2016. године када је био један од лидера јуниорске репрезентације Црне Горе која је освојила Европско првенство Б дивизије у Сјеверној Македонији. Када је он у рекету радни дан противничким екипама је много тежи него иначе.

“Коначно почиње ‘балон’ у Сарајеву. Очекују нас три изузетно тешке утакмице, против квалитетних противника. Идемо утакмицу по утакмицу. Прва је против екипе Шенчура која игра добро. Трудићемо се да испоштујемо договор из свлачионице и покушамо да дођемо до побједе”, казао је Поповић.

Поповић је задовољан досадашњим дијелом сезоне, иако је једно вријеме имао проблема са повредама. Одлично је играо на Златибору, али је у мечу против ТФТ-а доживио повреду која га је одвојила са терена. И прије тога је имао проблема са повредама, које су сада, на радост свих, иза њега.

“Задовољан сам. Кад сам долазио свидјела ми се концепција, тренер… Због тога сам дошао. Видио сам да можемо нешто да направимо, али сплетом неких несрећних околности сам имао повреде. Мислим да је коначно то иза мене, да ћу бити спреман колико-толико да помогнем екипи у Сарајеву. Даћу све од себе, видјећемо колико ће то бити довољно.

ФОТО: Драгана Стјепановић