Вијести, Извјештаји

Сутјеска се у Широком Бријегу бори за плеј-оф НЛБ АБА2 лиге

Сутјеска је у четвртак, у најважнијој утакмици у сезони, савладала Подгорицу (87:82), везала 12. побједу у црногорском шампионату, учврстила се на првом мјесту са скором 15-1 и направила крупан корак ка пласману у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне.

Момци су против Подгорице одиграли одличан меч, показали карактер, однос и квалитет, па заслужено држе прво мјесто на табели.

Али, утакмица са Подгорицом је иза нас, а оно што слиједи су обавезе у НЛБ АБА2 лиги – посљедњи „балон“ почиње у понед‌јељак у Широком Бријегу, а ривали ће нам бити Хелиос (18. 3. у 18), Шибенка (20. 3. у 21) и Борац из Бањалуке (22. 3. у 21). Сутјеска, уз још три екипе, има скор 4-6, Борац је на 5-5, па ће се у „Пецари“ рјешавати питање путника у плеј-оф.

„Прва утакмица је против Хелиоса, који је изузетно добар и неугодан противник – спој искуства и младости. Главну ријеч води Махковиц, који је годинама један од најбољих играча лиге. Ту je талентовани Миртич, а појачали су их и инострани играчи – Ђите и Бернард. Очекује нас изузетно тежак и неизвјестан меч, посебно због чињенице да смо и ми и они на истом скору и да побједник има велике шансе да прође у плеј-оф“, рекао је тренер наше екипе Милош Минић.

Екипа не путује у комплетном саставу.

„Имамо одређених кадровских проблема. На пут смо кренули са 11 играча – недостају нам Томашевић, Бојић, Војиновић и Јовић. Идемо у скраћеном ростеру – за пет дана играмо три битне и тешке утакмице, што представља огрoман проблем да за тако кратко вријеме опоравимо играче, посебно оне који су носиоци игре. Наша је обавеза да дамо максимум, па ћемо да видимо за колико ће то да буде довољно. Даћемо све од себе да покушамо да побиједимо“, поручио је Минић.

Један од играча који је обиљежио посљедњу утакмицу са Подгорицом је Радосав Спасојевић. Одиграо је одличан меч, убацио 32 поена, од тога седам тројки, па у добром ритму дочекује предстојеће мечеве.

„Знајући Хелиос од ранијих година, то је јако добра екипа, предвођена Махковицем. То ће бити можда и најтежа утакмица која нас чека на ‘балону’. Надам се да можемо да побиједимо, јер смо у добром ритму. Лишени смо услуга Војиновића, Томашевића, Бојића и Јовића, то је проблем за нас, али вјерујем да можемо да дођемо до двије побједе које би нас одвеле у плеј-оф“, поручио је Спасојевић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ