Вијести, Извјештаји

Сутјеска савладала Приморје за 14. побједу у лиги

Сутјеска је вечерас савладала Приморје 95:83 у 19. колу Прве црногорске кошаркашке лиге и уписала 14. побједу у шампионату.

Екипа је од почетка до краја меча контролисала дешавања на терену, у првом полувремену убацила 51 поен и у другом мирно привела меч крају.

Приморје је на старту повело 3:2, потом је Сутјеска преокренула на 8:3, а након серије 13:0 било је 19:5.

Одлично је екипа играла у тим моментима, а занимљиво је да су у првој четвртини три играча убацила све поене – Мајкл Ведерс 13, Здравко Бошковић 11 и Милош Вујовић 7.

Друга четвртина је почела тројком Илије Варајића, а онда је Џејкоби Рос погодио за 36:18.

Приморје је у финишу првог полувремена успјело да смањи на 47:40, али је Сутјеска са четири везана поена поново вратила двоцифрену предност, па је након 20 минута било 51:40.

У наставку су гости пришли на 53:43, али је Сутјеска одговорила и послије поена Ведерса отисла на 58:42.

Гости се нису предавали, након двије везане тројке дошли на 68:59, али више од тога нису могли. Сутјеска се поново одлијепила, послије тројке Андреја Вулевића отишла на 82:62 и привела утакмицу крају.

Најефикаснији је био Мајкл Ведерс са 30 поена, а имао је и по четири скока, асистенције и блокаде. Здравко Бошковић је имао 27 поена и седам скокова, док је Милош Вујовић уписао дабл-дабл – 20 поена и 13 скокова, а имао је још три украдене лопте и двије блокаде.

Огњен Гутовић је убацио шест, Џејкоби Рос четири, Андреј Вулевић три (пет асистенција) Илија Варајић три, а Машан Врбица два поена, уз по пет скокова и асистенција.

У четвртак у 18 часова Сутјеска гостује Подгорици.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ