Вијести, Извјештаји

Побједа на крају сезоне

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас Подгорицу 69:67 у реваншу баража за плеј-оф Прве црногорске лиге.

И поред тога Подгорица је обезбиједила пласман у полуфинале због боље кош разлике у овом двомечу.

Ово је била посљедња утакмица у сезони – у домаћем првенству је изборен пласман у АБА2 лигу наредне сезоне, док је у регионалном такмичењу екипа догурала до четвртфинала.

Сутјеска је почетком меча била у предности, у неколико наврата имала четири поена вишка, али је до краја првог периода Подгорица преокренула и послије десет минута водила – 18:16.

Наш тим је био без поена више од два минута у другој четвртини што су гости искористили, брзо отишли на двоцифрену предност, а три минута прије краја првог полувремена имали максималних 14 поена предности – 35:21.

Ипак, до одласка на одмор Сутјеска је успјела да смањи заостатак, па је послије 20 минута било 37:29 за госте.

Почетком другог полувремена послије поена Радосава Спасојевића Сутјеска је пришла на 39:35, али је Подгорица и тај налет одбила. Након слободних бацања Алена Хаџибеговића гости су отишли на 45:35, али је поново на крилима Спасојевића наш тим смањио, па је на крају треће четвртине било 57:50 за Подгорицу.

У посљедњих десет минута Сутјеска је серијом 7:0 пришла на поен минуса (60:59), а послије тројке Адија Захиргаића и слободних бацања Спасојевића наш тим је преокренуо и повео 64:62.

У посљедњи минут екипе су ушле изједначене (67:67), а онда је Спасојевић, 29 секунди прије краја, погодио за два поена и ново вођство Сутјеске – 69:67, Подогрица је имала напад за преокрет, али није успјела да га реализује.

Најефикаснији у нашој екипи био је Радосав Спасојевић са 23 поена и индексом 19. Владимир Томашевић је убацио 15 поена, уз седам скокова, а Милош Копривица 13 и 10 скокова.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић