Nekategorizirano

Озбиљно и мотивисано до нове побједе

У одложеном мечу другог кола Прве црногорске лиге кошаркашки клуб Сутјеска сјутра (19) дочекује Морнар.

Морнар игра лигу ван конкуренције, резултати остварени против Барана се не рачунају у коначном поретку, али и поред тога екипа жели да упише још једну побједу и сачува максималан учинак у сезони.

„Свакој утакмици морамо да приђемо максимално озбиљно, да будемо мотивисани како бисмо остварили позитиван резултат. Морам да нагласим да је сада мјесец новембар, а ми смо се, што се тиче тренинга, вратили у август. Налазимо се у неком мини-циклусу, под јаким смо упалама, знајући каква нас је ситуација задесила у посљедње вријеме. Али, морамо из тога изаћи јачи. Надам се да ће момци одговорити на прави начин“, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Када је ријеч о здравственом билтену, утакмицу против Морнара због повреде пропушта Милош Поповић. Одсутан је и Машан Врбица, који са репрезентацијом Црне Горе учествује у квалификацијама за Мундобаскет.

„Видјећемо како ће то сјутра да изгледа. Нисмо у идеалној ситуацији али шта је – ту је. Идемо даље и надам се позитивном исходу без обзира што утакмица нема резултатски значај. Морамо да приђемо мечу максимално озбиљно. Надам се да ће момци показати карактер и да ћемо побиједити“, казао је Вујачић.

Илија Варајић сматра да је меч са Баранима добра припрема за оно што екипу ускоро очекује, а то је други „балон“ АБА2 лиге у Сарајеву, који је на програму од 21. до 27. новембра.

„Мислим да нас очекује тешка утакмица баш због тога што нисмо успјели да се скупимо и одрадимо квалитетан тимски тренинг. Испали смо из неког нашег ритма, али се надам да ћемо успјети да побиједимо и спремно дочекамо „балон“ који нас очекује у Сарајеву“, поручио је Варајић.

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић