Вијести, Извјештаји

Друга побједа у АБА2 лиги

Кошаркашки клуб Сутјеска савладао је вечерас у Осијеку домаће Вриједноснице 80:68 и уписао другу побједу у регионалном такмичењу.

Почетак меча протекао је у знаку Сутјеске, а вођство смо одржавали до средине 2. четвртине. Тада кошаркаши Осијека серијом 10:0 долазе до четири поена предности (35:31) што је максимално вођство домаћина турнира на овом сусрету.

На полувремену је било неријешено (37:37), да би током другог дијела Сутјеска константно била у вођству, а након коша Владимира Томашевића у финишу утакмице имала максималних 14 поена предности – 80:66.

“Знали смо да ће домаћин да учини све да се на што квалитетнији начин прикаже домаћој публици. Оно што ме највише брине у нашој игри је велики број изгубљених лопти – нијесмо имали концентрације у битним секвенцама. Плус промашена слободна бацања. Није било на задовољавајућем нивоу, како желим да изгледа мој тим. И у тим околностима смо побиједили што је јако значајно”, рекао је након меча тренер кошаркашког клуба Сутјеска, Велимир Гашић.

Радосав Спасојевић је меч завршио са 23 поена, три скока, четири асистенције и индексом 22.

Владимир Томашевић је имао 19 поена и осам скокова. Милош Копривица је убацио 12 поена, уз седам скокова, а Ади Захирагић 10 поена, пет скокова и осам асистенција.

Наредни меч Сутјеска игра у четвртак (21 х) против Хелиоса.

АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић