Вијести, Извјештаји

„Допада ми се екипа, једва чекамо да почне сезона“

Кошаркашки клуб Сутјеска приводи крају припреме за нову сезону. Екипа је од средине августа у тренажном процесу, одиграла је седам контролних утакмица, а прву званичну имаће наредног четвртка (18) у Скопљу против Работничког на старту НЛБ АБА2 лиге.

Уочи почетка сезоне уговоре са клубом су продужили Радосав Спасојевић, Андреј Вулевић, Ђорђе Оташевић, Јован Војиновић, Милош Вујовић и Вукота Павић. Екипу је преузео Драган Бајић, а као појачања су стигли Милић Старовлах, Коби Вебстер и Остин Лук.

Остин Лук је плејмејкер, а има искуство играња у АдмиралБет АБА лиги, гдје је носио дрес ФМП-а, те НЛБ АБА2 лиги, будући да је у том такмичењу играо за Хелиос и Цедевиту Јуниор.

Лук је каријеру почео на Белмонт Универзитету, а наступао је још за летонску ВЕФ Ригу, њемачки Кирхајм, шпанску Мелиљу, холандске Јоуст јунајтед, Гронинген и Ден Бош.

“Допада ми се екипа, тренер је искусан, знам да је водио Игокеу у АдмиралБет АБА лиги. Саиграчи су одлични, Кобија и мене су дочекали раширених руку, као породица смо“, почиње разговор Лук.

Лук је имао прилику да претходних сезона игра против Сутјеске, тако да познаје и клуб, али и данашње саиграче.

„Током каријере у Хелиосу и Цедевити Јуниор имао сам прилику да играм против Сутјеске. Памтим Баровића од прошле сезоне кад сам играо за Цедевиту, Спасојевић је играо за Крку, кад сам ја играо за Хелиос – играли смо много мечева један против другог током нашег боравка у Словенији. Гледам много утакмица, тако да и остале саиграче добро познајем.“

Сутјеска је током припремног периода одиграла седам контролних утакмица. Савладала је Раднички из Горажда, Котор, Теодо, Јединство из Бијелог Поља и Леотар, а два пута је изгубила од Подгорице.

„Мислим да је тим изгледао добро током пријатељских утакмица. Искусни смо и то нам много помаже. Кад почне сезона очекујем да то буде још боље, јер припреме могу да буду дуге, са јаким тренинзима. Узбуђени смо – једва чекамо да почне сезона.“

Од ове сезоне у НЛБ АБА2 лиги више нема „балона“, већ је 16 тимова распоређено у четири групе – А, Б, Ц и Д. Сутјеска је у групи Б са Војводином, Босном и Работничким, клубовима који имају дугу традицију. Два тима из групе пролазе у наредну фазу.

„Тешка група. Озбиљни, јаки, искусни тимови, са великим буџетима. Али, и ми смо искусни. Можемо против свих да играмо. На терену ћемо пружити максимум, а видјећемо шта ће се десити. Желим да побјеђујем на сваком мечу, да играм најбољу кошарку.“

Будући да се мечеви НЛБ АБА2 лиге ове сезоне играју код куће и на страни, то је уједно и добра прилика да навијачи подрже екипу и буду вјетар у леђа момцима.

„Потрудићемо се да играмо најбољу кошарку. Надам се да ће навијачи напунити дворану током мечева, да ће бити гласни и да ће бити наша највећа подршка. Нема више ‘балона’, играћемо мечеве код куће, што је веома битно. Навијачи могу да нам буду од велике помоћи. На нама је да, кад изађемо на терен, дамо све од себе”, закључио је Лук.